
Dins del marc del I Congrés de Periodistes i Periodismes Valencians en Democràcia, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació ha acollit aquesta dijous la taula redona ‘El fotoperiodisme’. El debat ha sigut moderat pel fotoperiodista Miguel Lorenzo.
El periodisme gràfic ha tancat la sessió d'aquest dijous del Congrés de Periodisme. En la taula redona han participat quatre dels fotoperiodistes amb major experiència en aquest camp. Ha moderat la taula Miguel Lorenzo, fotoperiodista d'El Periódico de Catalunya i del NOU DISE; y ha comptat amb Ferran Montenegro, de Levante-EMV; Juan Carlos Cárdenas i José Penalba.
Però hi ha hagut més activitats. A les 16:30 hores s'ha realitzat la taula Les altres televisions, amb Juli Esteve de moderador. Han participat, Carlos López, redactor en cap de Telecinco i Cuatro; Paco Piera, director de Levante Televisió; i Empar Marco, delegada de TV3 al País Valencià.
A les 17:30 hores ha sigut el torn dels nous periodistes. Emili Piera ha moderat un encontre amb Maria Iranzo (Canal 9) i Héctor Sanjuán (El Mundo-CV), els dos llicenciats en Periodisme per la Universitat de València.
A les 18.25 hores, el periodista Manuel Muñoz ha explicat com Contar la transició valenciana en un diari de Madrid. La delegació d'El País..
El periodisme de successos i tribunals, a debat en la Universitat
La vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València, Sílvia Barona, ha presidit la taula redona El periodisme de successos i tribunals celebrat aquest dimecres a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, amb motiu del I Congrés de Periodistes i Periodismes Valencians en Democràcia. El debat, que va estar moderat per la periodista Teresa Laguna, comptà amb les intervencions de Teresa Domínguez, cap de Successos i Tribunals de Levante-EMV; Genar Martí, periodista de Canal 9; Arturo Checa, redactor de Las Provincias i del suplement V de Vocento; José Manuel Ortega, magistrat i membre de Jueces para la Democracia (JpD); i Javier Boix, catedràtic de Dret Penal de la Universitat de València.
Amb aquest col·loqui es tancà la tercera jornada del congrés, que composaren tres taules redones, quatre conferències i una sessió de comunicació. A partir de les 10 hores, se celebrà un debat sobre El periodisme econòmic. De matí, a més, s’impartiren les ponències La premsa nacional competeix amb la local?, a les 11.15 hores; i La crisi del periodisme combatiu, a les 13 hores; a càrrec del president del Consell Editorial d’El Mundo, Benigno Camañas, i del periodista J.J. Pérez Benlloch, respectivament. A les 12.30 hores, el periodista i professor Joan M. Oleaque realitzà la sessió de comunicació El periodisme d’investigació.
De vesprada, estaven programades les conferències Formació i deformació dels periodistes valencians, a les 16.30 hores, i Periodisme valencià i qüestió de gènere, a les 18.30 hores, a càrrec dels professors de Periodisme Francesc Martínez Gallego i Enrique Bordería, i la periodista Rosa Solbes, respectivament. A les 17.30 hores, el periodista i professor de Periodisme de la Universitat de València Alfonso Gil moderà la taula redona El periodisme esportiu, que conformaren els periodistes esportius Paco Nadal, Minerva Mínguez, Vicente Furió i José Manuel Segarra.
Més informació, en el diari que s’edita en el Congrés:
Periodistes01 (28 de març)
Periodistes02 (29 de març)
Periodistes03 (30 de març)
Periodistes04 (31 de març)
Periodistes05 (1 d'abril)
El congrés es pot seguir en directe des de http://mediauni.uv.es/congresperiodisme i http://congres.unioperiodistes.net/
Data d'actualització: 30 de de març de 2011 10:51.
Llista de notícies