El professor de la Universitat Antonio Camacho, reelegit president de l’Associació Ibèrica de Limnologia

Antonio Camacho.

Antonio Camacho, professor de la Universitat de València i investigador de l’Institut Cavanilles, ha sigut reelegit president de l’Associació Ibèrica de Limnologia (AIL), entitat científica fundada en 1981 per un grup de limnòlegs encapçalats per Ramón Margalef. L’associació integra quasi 500 científics i professionals d’Espanya i Portugal.

La reelecció, per altres quatre anys, es va produir a Santander durant el XVII Congrés Ibèric de Limnologia, que va comptar amb l’assistència de prop de 400 participants de més d’una dotzena de països.

Els integrants de l’Associació Ibèrica de Limnologia treballen en aspectes de recerca tant bàsica com a aplicada sobre els ecosistemes aquàtics epicontinentals (rius, llacs, aiguamolls). 

Antonio Camacho González (València, 1965) és doctor en Ciències Biològiques i professor titular d’Ecologia de la Universitat de València, on imparteix principalment docència en els graus de Biologia i Ciències Ambientals, a més d’en diferents màsters. Especialista en ecologia funcional de llacs i aiguamolls, les seues recerques se centren en l’ecologia microbiana i els cicles biogeoquímics en les aigües continentals i, de manera particular, en les interaccions entre els microorganismes aquàtics i el seu paper en el cicle del carboni i la relació d'aquests processos amb el canvi climàtic.

Des de 2010 presideix, per elecció, l’Associació Ibèrica de Limnologia, i és també membre electe i cap de la Divisió de Ciències Mediambientals de l'Acadèmia Europea de Ciències. Pertany a més a altres societats científiques i comitès internacionals. 

Camacho és autor de més d’un centenar de publicacions científiques en revistes indexades i llibres especialitzats, i ha dirigit set tesis doctorals. Ha realitzat diverses estades de recerca en centres de diversos països com, entre uns altres, els Estats Units d’Amèrica, França, Holanda, i Àustria, a les quals cal sumar la prefectura d'expedició en cinc campanyes de recerca a l’Antàrtida.

Ha actuat com a assessor extern de diverses administracions i empreses, havent dirigit fins hui vint-i-cinc projectes de recerca finançats en convocatòries públiques o per mitjà de contractes universitat-empresa.

 

Data d'actualització: 28 de de juliol de 2014 07:00.

Llista de notícies