El Rector Peset, seu de l’exposició ‘Kembo’, amb il·lustracions de Miguel Calatayud i textos de Carlos Pérez

Ballarina de l'exposició 'Kembo'.

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull fins al 31 de juliol l’exposició ‘Nuestro encuentro con Kembo’, un projecte que naix de la col·laboració de dos bons amics: l’il·lustrador Miguel Calatayud i el guionista Carlos Pérez. En ocasió d’aquesta mostra s’ha editat ‘Kembo y Duna en la Finca Roja’, un documental a cura de Juan Peiró.

Miguel Calatayud i Carlos Pérez decidiren que el protagonista d’aquesta història seria Kembo, un lleó vegetarià que vivia a Baba Kamo, país africà dels babalunga i els komolongs, on també residien personatges del món colonial com ara els que es veuen a ‘La reina d’Àfrica’ o a ‘Hatari!’. Amb ells, també es troba la trapezista Miss Wanda; el mag Mefisto; Martini, geni de les ombres xineses, i Leo, un lleó de rugit amenaçador que va treballar per a la Metro Goldwin Mayer fins que l’afonia va convertir Kembo en el seu doble.

‘Nuestro encuentro con Kembo’ ha comptat amb l’amistosa tutela de Joséphine Baker, que va portar amb saviesa els autores per Baba Kamo i per alguns carrers de París.

L’exposició aplega les il·lustracions que Miguel Calatayud realitzà per a ‘Kembo. Incidente en la pista del Circo Medrano’, amb text de Carlos Pérez, editat per Kalandraka el 2010. El llibre va ser inclòs en la llista d’honor de la IBBY (International Board on Books for Young People). Miguel Calatayud ha guanyat el Premi Nacional d’Il·lustració en 1989, 1992 i 2008.
 

Data d'actualització: 6 de de juny de 2013 07:17.

Llista de notícies