Silvia Barona, ‘membre d’honor’ de la Sociedad Cubana de Derecho Procesal

Silvia Barona.

La Sociedad Cubana de Derecho Procesal, mitjançant la Unión de Juristas de Cuba, ha atorgat la condició de ‘membre d’honor’ a Silvia Barona, catedràtica de Dret Processal de la Universitat de València. El reconeixement es fonamental en els seus “rellevants mèrits en el camp del Dret Processal i per la seua valuosa contribució a la formació dels processalistes cubans”.

El reconeixement es va realitzar durant el Congreso Internacional de la Abogacía 2016 celebrat a la ciutat de l’Havana els dies 12 a 14 d’octubre, organitzat per l’Organización Nacional de Bufetes Colectivos de Cuba, al que varen assistir més de 800 juristes de Cuba i de diferents països d’Amèrica Llatina, una trobada que porta realitzant-se des de fa anys i que implica el plantejament i el debat de les grans qüestions jurídiques que preocupen els juristes en el segle XXI.

Llicenciada i doctora en Dret per la Universitat de València, Silvia Barona està en possessió de la Gran Creu de San Raimundo de Peñafort. Ha tingut una formació científica a Alemanya, on ha gaudit de diverses beques (DAAD, Max-Planck, Alexander von Humboldt). Doctora ‘honoris causa’ per la Universidad Autónoma Gabriel René Moreno de Santa Cruz de la Sierra en 2006, ha realitzat estades d'investigació en diverses Universitats: Harvard, Nova York, Edimburg, Mainz i Cambridge, entre d’altres.

És autora única de 15 llibres, i comparteix autoria en altres 91 llibres, alguns sota la seua direcció. Ha publicat un centenar d'articles en revistes nacionals i estrangeres. I ha participat en 12 projectes d'investigació (en la seua majoria IP).

Silvia Barona ha dirigit una quinzena de tesis doctorals, i ha impartit conferències i cursos en la major part de la universitats espanyoles i llatinoamericanes (Argentina, Perú, Bolívia, Costa Rica, Santo Domingo, Cuba, Mèxic, Hondures, Colòmbia…), i ha participat en cursos de formació de jutges, àrbitres, procuradors, advocats, etc.

En els últims anys ha destacat en la seua trajectòria professional la seua vinculació a la mediació i l'arbitratge. És àrbitre, va ser presidenta de la Cort d’Arbitratge i Mediació de la Cambra de Comerç de València (2007-2011), i actualment està estretament vinculada a la mediació i a l'arbitratge (ADR). Va ser membre de la comissió de huit experts del Ministeri de Justícia per a l'elaboració dels Principis de la Llei de Planta i Demarcació Judicial.

Data d'actualització: 27 de d’octubre de 2016 07:30.

Llista de notícies