Sis cursos sobre art integren la nova oferta formativa del Patronat Martínez Guerricabeitia per a 2015

Una estudianta, en un aula.

El Patronat Martínez Guerricabeitia de la Fundació General de la Universitat de València ha obert el termini de matrícula dels cursos que es desenvoluparan entre febrer i abril de 2015. L’oferta formativa està composta per sis cursos sobre art relacionat amb temàtiques específiques com ara finançament, acció social, xarxes socials, recerca, conservació i planificació de projectes expositius.

Són cursos de deu hores de duració convalidables per un crèdit de lliure elecció per a l’alumnat de la Universitat de València. El període de matrícula romandrà obert des de hui fins a exhaurir les places, que seran limitades. Sobre beques i ajudes, cal consultar l’apartat de ‘condicions generals’ del web del Patronat: http://www.uv.es/pmg/cursos
 
Com a novetats, es presenten dues accions formatives. La primera, sota el títol ‘Cultura i finançament europeu: com maximitzar les possibilitats del teu projecte’. El curs serà impartit per Pierre Guérin, tècnic en cooperació europea de la Generalitat Valenciana, els dies 2, 3, 4 i 5 de febrer. Guérin realitzarà una aproximació metodològica per a establir els principis que determinen el gaudi de subvencions europees i, d’altra banda, posarà en pràctica un cas de confecció d’un projecte que inclourà l’emplenament del formulari i el càlcul del pressupost.
 
La segona, ‘Planificació de projectes expositius’, es desenvoluparà els dies 14, 15 i 16 d’abril, a càrrec de Rubén Pacheco, tècnic en conservació i gestió del patrimoni cultural i comissari i coordinador d’exposicions. El temari abordarà els plantejaments i els enfocaments d’exposicions permanents i temporals; els actors del procés de producció expositiva; el discurs expositiu; el catàleg; i finançament, fons, préstecs, assegurances i altres qüestions de gestió documental i jurídica.
 
Edicions renovades
L’experta Paula Barreiro López, de la Universitat de Barcelona, dirigirà la segona edició d’un curs sobre recerca històrica, titulat ‘Investigar i escriure sobre Història de l’Art Contemporani: claus pràctiques’, que se celebrarà els dies 2, 9 i 10 de març. Barreiro, autora d’un extens i profund estudi sobre art abstracte, aportarà noves eines a l’historiador per a dur a terme la seua carrera investigadora. Paula Barreiro, malgrat la seua joventut, compta amb una dilatada experiència en prestigioses entitats investigadores d’Espanya i Europa.
 
Així mateix, enguany es trobaran edicions renovades dels cursos ‘Mediació artística: acció social a través de l’art’ (16, 17 i 18 de febrer), a càrrec d’Elizabet Català, educadora social i experta en arteràpia transmodal; ‘El patrimoni i la gestió cultural: noves professions per a les xarxes socials’ (25, 26 i 27 de febrer), impartit per Jorge Sebastián (Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València) i Chimo Soler (historiador i membre de la Junta Directiva de la Internet Society Spain ISOC-es); i ‘Tècnica mixta: tècniques, materials, alteracions i conservació d’art contemporani’ (23, 24 i 25 de març), per Mayte Pastor, directora de conservació i restauració de patrimoni pictòric i tècnica de conservació i restauració d’art contemporani.
 
On i com matricular-s’hi 
La matrícula s’ha de realitzar a través de la pàgina web del Patronat Martínez Guerricabeitia (http://www.uv.es/pmg/cursos). Tots els cursos, excepte el de mediació artística, d’Elizabet Català, que es desenvoluparà a l’Aula Seminari B del Centre Cultural La Nau (carrer Universitat, 2), s’impartiran a l’aula de formació de l’edifici de la Fundació General de la Universitat de València (carrer Amadeu de Savoia, 4-1a planta), situat al Campus de Blasco Ibáñez.
 

Data d'actualització: 12 de de desembre de 2014 11:58.

Llista de notícies