Una empresa del Parc Científic lidera el desenvolupament tecnològic 3D de visualització de l'entorn geogràfic

Imatge tractada del Parc Científic.

Mirage Technologies, empresa situada en el Parc Científic de la Universitat de València, lidera el desenvolupament d'un programari d'alt rendiment per a integrar, visualitzar i analitzar informació geogràfica massiva en 3D i en temps real. ESPHERA, com es denomina aquesta plataforma, permet integrar les fonts CAD (Disseny Assistit per Ordinador) i GIS (Sistemes d'Informació Geogràfica), al costat de les dades de sensors làser (LIDAR) i vídeo i imatges georreferenciadas, generant models 3D amb increïble detall i aconseguint una capacitat d'anàlisi interactiva sense precedents.

Construïda amb el suport dels majors experts mundials en visualització 3D i GIS –inclosos els desenvolupadors de Google Earth– , aquesta aplicació innovadora millora les capacitats de les actuals plataformes de visualització geogràfica i obri pas a una nova generació de sistemes de 3D en temps real pensats per a ús professional. Així, des de la geologia, la sismologia i la física de l'atmosfera, als sistemes de vigilància i seguretat o l'enginyeria en infraestructures civils, seran els principals destinataris d'aquesta nova eina de gestió geogràfica.

L'equip de treball està encapçalat per experts internacionals com Donald Burns, creador de Google Earth; Salvador Bayarri, desenvolupador d’Arc Globe, una aplicació de visualització 3D que visualitza grans quantitats de dades GIS sobre qualsevol espai del globus; i Rafael Gaitán, desenvolupador principal d'’Espanya Virtual’ un projecte CENIT finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, orientat a crear un pont entre el món geogràfic i les tecnologies d'Internet, amb un focus especial en la visualització 3D.

“Avui dia és fàcil aconseguir dades massives i molt precises sobre el nostre entorn, amb només fer volar un avió no tripulat o conduir un cotxe, si aquests van equipats amb els sensors adequats. El repte és extraure d'aquestes dades la informació que l'enginyer civil o el responsable d'extinció d'incendis necessiten per a prendre decisions ràpides i fiables”, comenta Salvador Bayarri. “Cal tenir en compte que Google Earth està basada en una tecnologia de fa deu anys”, afegeix Rafael Gaitán. “Els sistemes gràfics han evolucionat enormement i avui dia permeten realitzar efectes visuals i càlculs matemàtics que abans eren impensables. Esphera s'ha desenvolupat per a aprofitar aquestes possibilitats”, conclou.

El desenvolupament actual de ESPHERA està liderat per Salvador Bayarri i Rafael Gaitán, ambdós socis de MIRAGE Technologies, empresa especialitzada en el desenvolupament d'aplicacions de visualització i anàlisi 3D. Mirage coordina, a més, el Màster de Programació Gràfica i Simulació de UTad, en col•laboració amb Next Limit, empresa creadora del simulador de fluids i gasos ‘Real Flow’, utilitzat en pel·lícules com Ice Age, El Senyor dels Anells i Matrix Reloaded, entre moltes altres.

Es pot obtenir més informació en la web www.mirage-tech.com

Data d'actualització: 28 de de setembre de 2012 14:16.

Llista de notícies