La XXX Universitat d’Estiu de Gandia (UEG) ha celebrat aquest dimecres l’acte de cloenda amb una taula redona sobre ‘Fons europeus per a la Comunitat Valenciana per al futur període 2014-2020’. Moderada pel professor Carlos Flores, va comptar amb la participació del president del Consell Valencià del Moviment Europeu, Fernando Ferrando, i del director general de Projectes i Fons Europeus de la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, Juan Viesca.
La clausura de la darrera edició de la UEG, que s’ha desenvolupat a la capital de la Safor des del dilluns 15 de juliol, va tindre lloc a la Casa de la Marquesa i hi assistiren el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; el director del CIG-UV, Josep Montesinos; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i els regidors d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Marta Cháfer i Vicent Gregori, respectivament.
Montesinos es va mostrar satisfet amb el resultat d’aquesta edició de la UEG en la que “tot i que hem tingut que suspendre alguns cursos per falta de matrícula s’han desenvolupat onze cursos amb total normalitat i amb gran èxit entre l’alumnat”. Aquesta circumstància fa, segons va assenyalar el director del CIG, “que la UEG s’enfronte a un procés de reconversió de cara al curs vinent, mantenint la mateixa estructura, però caminant cap un nou rumb, obrint la UEG a nous públics i a nous temes”. A més, Josep Montesinos va destacar l’èxit de les activitats obertes, tant de les taules redones com de les actuacions musicals i teatrals celebrades al Jardí de la Marquesa.
Per la seua banda, el vicerector Jorge Hermosilla va mostrar el recolzament de la Universitat de València a la Universitat d’Estiu de Gandia i la va posar com a exemple de “la projecció territorial de la Universitat”. A més, va remarcar que aquesta edició de la UEG cal destacar-la per “la implicació de les facultats i instituts de la Universitat de València i el seu caràcter multidisciplinar, així com per continuar apegada a la realitat, al pensament crític, la tolerància i els postulats democràtics”.
Tanmateix, Hermosilla va fer un exercici d’autocrítica insistint en la idea de remodelació a la que és necessari sotmetre la UEG. “La desaparició dels crèdits de lliure elecció, la incidència de la crisi econòmica ens obliga a imaginar fórmules que permeten la continuïtat del model de lideratge que sempre ha estat la UEG. Fórmules que passen per una major participació de nous i diversos col·lectius, una major col·laboració de les institucions valencianes i, per descomptat, el manteniment del compromís social i territorial”, va afirmar. Un procés de canvi que, va dir Hermosilla, “ens emplaça a la UEG de 2014”.
Mentre, la regidora Marta Cháfer va recordar la trajectòria de la UEG en les últimes tres dècades i es va mostrar satisfeta de l’edició de 2013 recordant “la col·laboració ininterrompuda entre l’Ajuntament de Gandia i la Universitat de València durant aquests trenta anys”. Una oferta que va nàixer a principis dels anys 80 “consolidant-se com una de les primeres universitats d’estiu valencianes”, va sentenciar.
Data d'actualització: 25 de de juliol de 2013 12:43.
Llista de notícies