La Universitat inicia el tràmit per a impartir el grau en Ciència de Dades i aprova un pla per a incrementar la docència en anglés

Sala d'ordinadors.

El Consell de Govern de la Universitat de València ha acordat iniciar els tràmits per a impartir el grau en Ciència de Dades. Actualment cap universitat espanyola ofereix un grau semblant, que dóna resposta a la demanda professional i social en un tema tan important com allò relacionat amb el Big Data. El Consell també ha aprovat hui un pla per a incrementar i millorar la docència en anglés.

El futur grau en Ciència de Dades ha estat presentat per la vicerectora d’Estudis i Política Científica, Isabel Vázquez, qui ha explicat que existeix una creixent demanda social. “La Universitat de València reuneix totes les condicions per a impartir aquest grau multidisciplinar”, que estarà adscrit a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE).

D’acord amb la documentació aportada, la quantitat de dades gravades es duplica cada dos anys i, l’any 2020, les previsions indiquen que tindrem emmagatzemats tants bits com estels hi ha en l’Univers. “Existeix una provada demanda social i econòmica, amb una tendència al creixement en els pròxims anys, de professionals amb el perfil que proporcionaria un Grau en Ciència de Dades. Aquesta demanda es preveu sostenible en el temps, donades les tendències socials i necessitats industrials/econòmiques que s'estan assentant irreversiblement.

Aquest projecte repercutirà en un sensible benefici en el posicionament general de la Universitat de València en tasques de R+D+i i cooperació amb l’empresa.

Més anglés

Per la seua banda, el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao, ha presentat el pla per a incrementar i millorar la docència en anglés. Segons Palao, es tracta, en una primera fase, d’un pla pilot voluntari, que intentarà, primer, conèixer la situació de partida, per a després millorar la qualificació en anglés del professorat. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègica d’internacionalització de la Universitat de València. Com també l’oferta de cursos internacionals, que la Universitat ve oferint des de fa vint anys, i que hui ha estat renovada i incrementada.

La Universitat de València ha aconseguit importants fites en l’àmbit de la internacionalització, com ara que continua sent la tercera de tot Europa en recepció d’estudiants Erasmus.

Oferta d’estudis

La vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre, ha presentat l’oferta d’estudis de grau i màster del curs acadèmic 2017/2018, que ha estat aprovada per una àmplia majoria, així com el Pla d’Ordenació Docent del pròxim curs, i el document de criteris de reconeixement integral de la dedicació del PDI.

Condol institucional

En el seu informe, el rector ha expressat el condol de tota la institució per la mort recent de persones de la comunitat universitària. Es tracta del professor del Departament de Botànica i Geologia Ramón Figuerola Lamata; d’Alejandra Soler, mestra de la Segona República, qui va rebre la Medalla que la Universitat va atorgar, el setembre de 2001, a la FUE (Federació Universitària Escolar); i de la companya jubilada del PAS Pepa Cuñat Edo.

Data d'actualització: 28 de de març de 2017 13:53.

Llista de notícies