La Universitat investeix hui divendres Kenneth Ray Bain com a doctor ‘honoris causa’

Ken Bain.

El professor Kenneth Ray Bain, catedràtic d’història i d’educació a Columbia (EUA), serà investit doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de València hui divendres, 21 de novembre. L’acte que tindrà lloc al Paranimf de l’edifici històric de la Nau a les 12 hores. La ‘Laudatio’ serà llegida pel professor Óscar Barberá. En la sessió també se celebrarà la investidura de nous doctors del curs acadèmic 2013-2014.

Kenneth Ray Bain és catedràtic d’història i d’educació en entorns urbans en la University of the District of Columbia, i presideix el Best Teachers Institute.
 
La seua àmplia trajectòria acadèmica s’ha desenvolupat en les universitats Texas-Pan American, Vanderbilt, Northwestern, New York, Montclair i en la University of the District of Columbia. Va dirigir el National History Teaching Center dels EUA, y fundà i dirigí quatre dels centres més importants per al foment de l’excel·lència docent en les universitats Vanderbilt, Northwestern, New York i Montclair. Va ocupar diversos càrrecs acadèmics dins d’aquestes, i en 2012 va ser  nomenat ‘provost’ (màxima autoritat acadèmica) de la University of the District of Columbia, l’única universitat pública de la capital federal, càrrec que va deixar en jubilar-se en juliol de 2013.
 
Entre les seues recerques destaquen, en l’àmbit de l’educació, els estudis sobre les condicions en què es produeix l’aprenentatge profund i durador i la creació d’entorns d’aprenentatge crític natural.
 
Assessor de prop de cinc-centes universitats de tot el món, membre de consells i comités de més setanta-cinc universitats diferents i assessor de més d’una dotzena d’editorials i revistes, ha obtingut, entre uns altres, diversos premis vinculats a la seua docència i els seus llibres, entre els quals destaca ‘El que fan els millors professors d’universitat’.
 

Data d'actualització: 21 de de novembre de 2014 07:00.

Llista de notícies