La Universitat organitza l’espectacle musical i astronòmic Moonrise a l’Olympia, un acte obert al públic

Cartell de la iniciativa.

La Universitat de València ha organitzat un espectacle musical i astronòmic amb motiu de l’inici de la desena Reunió Científica de la Societat Espanyola d’Astronomia (SEA), la qual té lloc a València entre el 9 i el 13 de juliol i reuneix més de 300 científics d’àmbit internacional per a presentar els seus treballs més recents. El teatre Olympia va acollir aquest concert de benvinguda dilluns 9 de juliol.

El concert estarà a càrrec del Bailey-Salgado Project (BSP), un duo musical i astronòmic composat pel músic i compositor Tom Bailey i l’astrònom del planetari Adler de Chicago José Francisco Salgado. Als seus treballs combinen música amb fotografia, vídeos i animacions a fi de crear obres multimèdia.

L’objectiu d’aquest concert -amb el qual la Universitat de València vol obrir la reunió científica al públic en general- és comunicar la ciència mitjançant l’art, com també aproximar a la societat coneixements sobre la Terra i l’Univers. L’espectacle, amb una minuciosa sincronització de música i imatges, inclou projeccions en alta definició, música tant en directe com enregistrada i breus explicacions sobre el contingut científic i el procés creatiu de les obres. Les entrades, a preu únic de 10 euros, es poden comprar a les taquilles del teatre Olympia i al seu web www.teatro-olympia.com.

José Francisco Salgado, astrònom fotògraf experimental i artista visual, ha estat nominat per als premis Emmy. Les seues pel·lícules simfòniques i de ciència Els Planetes, de Gustav Holst, Quadres Astronòmics d’una Exposició, amb música de Mussorgsky, i Moonrise, amb música de Daphnis et Chloé de Ravel s’han presentat en més de 60 ocasions en 13 països amb orquestres com ara la Boston Pops, la San Francisco Symphony i l’Orquestra Simfònica Nacional Txeca. A més, Salgado és director executiu i fundador de KV265, una organització sense ànim de lucre, l’objectiu de la qual és la comunicació de la ciència a través de l’art. En 2010, José Francisco Salgado va ser nomenat Ambaixador Fotogràfic de l’Observatori Astronòmic Europeu Austral (ESO), per la seua fotografia del cel nocturn en observatoris com ara Paranal i Alma.

Per la seua banda, Tom Baley és músic compositor i productor. Va dirigir la banda de Nueva Ola Thompson Twins i la seua escola Babble (1977-1996), ha enregistrat més de 14 àlbums i ha estat productor d’artistes com ara Debbie Harry (Blondie) i bandes com Stellar. Actualment, treballa en diversos camps musicals, com ara, les bandes sonores de pel·lícules.

Més informació:
www.uv.es/cdciencia
http://www.sea-astronomia.es/SEA2012

Vídeos del BSP:
http://baileysalgadoproject.com/videos/

 

Data d'actualització: 9 de de juliol de 2012 00:00.

Llista de notícies