La Universitat reconeix el compromís cívic de la professora Olga Quiñones

Olga Quiñones.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha reconegut el compromís cívic de la professora de Sociologia i directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, A. Olga Quiñones, així com el treball intens en les Polítiques d’Igualtat que ha desenvolupat dins i fóra de la Universitat. L’acte d’homenatge s’ha celebrat aquest dijous en l’edifici històric de la Nau i ha concentrat la comunitat universitària.

També hi han assistit amigues i amics amb els quals la professora Quiñones ha treballat durant anys com a professora en l’Escola de Magisteri, a la Facultat de Ciències Socials, com a presidenta del primer Consell Escolar Valencià, com a subdirectora del Instituto de la Mujer i com a directora de la Unitat d’Igualtat.

Com a exemple fidedigne del que ha estat la seua trajectòria de persona compromesa amb l’ensenyament, la institució universitària i que sempre ha propugnat valors com la igualtat, l’acte d’homenatge s’ha convertit en un espai on han confluït professores i professors, polítics i dones de diverses plataformes ciutadanes.

Tant el rector, Esteban Morcillo, com la directora general del Instituto de la Mujer, Teresa Blat, han glosat la compromesa trajectòria de la professora Quiñones. El rector ha recordat els diversos càrrecs de gestió que Olga Quiñones ha ocupat com ara vicedegana de l’Escola de Magisteri, secretària i vicedegana de la Facultat de Ciències Socials, membre del Consell de Govern i claustral en vàries ocasions, i actualment membre de la Junta Consultiva. La directora del Instituto de la Mujer, Teresa Blat, ha destacat el seu intens treball per les Polítiques d’Igualtat com a subdirectora del Instituto de la Mujer i una de les participants de la Cuarta Conferencia Mundial sobre la Dona en Beijing.

L’acte ha finalitzat amb unes paraules d’Olga Quiñones en agraïment a la institució acadèmica.

Un llarg currículum

Llicenciada en Dret, Filosofia i Psicologia, ha estat professora del departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València on ha impartit fins aquest curs 2010-2011, Sociologia de la Família, Sociologia de l’Educació i Estructura i Canvi de les Societats Avançades.

En els cursos 1989-90, 1990-91 i 1991-92 va impartir la matèria Educació i sexisme: taller de coeducació, i Sociologia del gènere en l’Escola de Magisteri i en la Facultat de Pedagogia.

Ha sigut fundadora i Vicepresidenta de l’Associació “Mujeres Universitarias” entre els anys 1974-76 i membre del Seminari d’ Estudis Feministes, i més tard de l’Institut d’Estudis de la Dona (IUED) de la Universitat de València.

Ha estat presidenta del Consell Escolar Valencià entre els anys 1985-88 i Subdirectora General d’Estudis i Documentació del Instituto de la Mujer, 1993-96 on ha sigut responsable de la Revista Mujeres del Instituto de la Mujer, membre del Consell de Redacció “Feminismos” , Co-directora de la colecció “Feminismos clásicos” entre d’altres.

Ha sigut membre de la Comissió Assessora del Rector de la Universitat de València per a les Polítiques d’Igualtat, membre de l’Observatori de Gènere i de l’Observatori de Publicitat no sexista de la Generalitat Valenciana, des de juny de 2008.

Les investigacions realitzades entre d’altres són:

-Coautora amb P. Duart del “Las Mujeres en la Comunidad Valenciana Informe Sociológico” 1986. (1988) (“Mujer y Educación”).

-Coordinadora de “La situación de las mujeres en la administración pública valenciana” (1992).

-Coautora L’elecció d’estudis universitaris: preferències dels estudiants de Secundària (1993).

-Coautora amb P. Duart del Las Mujeres en la Comunidad Valenciana: Educación y familia. Informe Sociológico 1993.

-Directora del Proyecto Síntesis de Estudios y Encuestas del Instituto de la Mujer. 1984-1990. Cuadernos bibliográficos del Instituto de la Mujer, num. 5.

-Coautora Profesoras y alumnas en la Comunidad Valenciana. Generalitat Valenciana, 1995.

-Coautora de Universidad y feminismo en España. Situación de los estudios de las mujeres en los años 90. Actualización del libro blanco de estudios de las mujeres en las universidades españolas (Coord.: Teresa Ortiz) Universidad de Granada, 1999. Proyecto I+D con la participación de las Universitat de València, Universidad de Granada y Universidad Complutense de Madrid.
 

Data d'actualització: 30 de de setembre de 2011 07:29.

Llista de notícies