La Universitat de València celebra la Setmana Saludable amb tallers i conferències

Cartell de la Setmana.

La Xarxa Valenciana d’Universitats Públiques Saludables -integrada per la Universitat de València, la Politècnica de València, la d’Alacant, la Jaume I i la Miguel Hernández- ha organitzat la Setmana Saludable entre el 27 i el 30 d’abril amb motiu de la celebració de dos dies mundials, el de la Seguretat i la Salut al Treball -establit per l’ONU el 28 d’abril- i el de la Salut, el qual es va commemorar el passat dia 7 i es va centrar en la innocuïtat dels aliments.

El programa preparat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Sostenibilitat i Planificació i que es detalla a continuació, se centrarà en diverses propostes com ara tallers i conferències sobre els estils de vida saludable, el risc cardiovascular, la higiene postural, l’impacte dels residus, etcètera. Aquestes activitats tindran lloc a espais dels tres campus de la institució acadèmica -Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot-Paterna- i també al Mercat Central i de Russafa. 
 
El lema de dilluns 27 d’abril és ‘Salut i Nutrició’. A la jornada es realitzaran activitats per a la determinació dels factors de risc cardiovascular i s’informarà sobre diferents temes de nutrició i salut. Les activitats es realitzaran de 9:30 a 13 hores al Mercat Central, Metro del Clínic, Mercat de Russafa i la plaça del Campus dels Tarongers, i aniran a càrrec d’una combinació d’estudiants de Nutrició, Infermeria i Medicina.
 
A partir de les 12:30 hores, també al Mercat Central, els estudiants del voluntariat mediambiental realitzaran una activitat sobre l’impacte dels residus dels envasos.
 
Dimarts 28 està reservat a la ‘Salut Laboral’. Entre les 10 i les 13 hores, tant al Campus dels Tarongers com al de Burjassot-Paterna s’han organitzat tallers d’higiene postural amb personal del Servei de Prevenció i estudiants de Fisioteràpia. 
 
A més, al Campus de Burjassot-Paterna, des de les 9 fins a les 14 hores hi haurà uns estands amb informació sobre equips de protecció individual, equips de mesura, i manipulació manual de càrregues, entre altres.
 
Al mateix Campus, de 9:30 a 11 hores, hi haurà una jornada tècnica o jornada formativa sobre manipulació d’ampolles de gasos a pressió en els laboratoris.
 
Sota el lema ‘Activitat Física i Salut’, dimecres 29, entre les 10 i les 13 hores, al Mercat Central, tindrà lloc el taller test de condició física.
 
Finalment, dijous 30, al Campus de Blasco Ibáñez s’instal•laran tres estands per a tractar temes com el tabaquisme i les malalties de transmissió sexual i també es realitzaran tallers de reanimació per part dels estudiants d’Infermeria.
 
Dolors Corella, coordinadora del programa Universitat Saludable, ha remarcat la importància que suposa l’esforç coordinat de les cinc universitats públiques en l’organització d’aquestes activitats per a donar més visibilitat a la promoció de la salut, i no només en la dimensió de l’alimentació sinó també en l’activitat física, el consum de tabac, l’educació postural, la prevenció de malalties transmissibles, les actuacions en cas d’emergència vital, etcètera. Totes les accions programades s’enquadren en el objectius que duu a terme la xarxa REUS, dirigides tant als estudiants i personal de les universitats com a la població en general.
 
“La Universitat de València, mitjançant el programa Campus Sostenible, ha adoptat diferents polítiques de gestió i línies estratègiques diverses per a integrar el seu compromís envers la salut i el benestar de la població, així com afavorir les actituds en matèria de sostenibilitat per aconseguir una millor qualitat de vida dels universitaris i de la societat en general”, ha declarat la vicerectora de Sostenibilitat i Planificació, Clara Martínez.
 
La Xarxa Valenciana d’Universitats Públiques Saludables forma part dels projectes impulsats per l’Organització Mundial de la Salut per a fomentar els entorns saludables. 

Data d'actualització: 24 de d’abril de 2015 11:11.

Llista de notícies