La Universitat de València llança un diploma pioner en corrupció política

Fotomuntatge sobre la corrrupció.

La Universitat de València llança la primera edició del Diploma en Investigació i Prova dels Delictes Econòmics i Relacionats amb la Corrupció, pioner i únic a Espanya, que es realitzarà entre els mesos de març i novembre. El curs està dirigit a advocats, economistes, periodistes, membres de la judicatura i cossos i forces de seguretat de l'Estat.

En les sessions s'oferirà formació integral sobre tots els factors implicats en la realitat de la delinqüència organitzada i la corrupció. Tal com detalla la seua directora, la professora de Dret Penal de la Universitat de València Ángela Matallín, abordarà “de manera completa i complexa delictes com el suborn, la prevaricació, la malversació de fons, així com la delinqüència connexa: blanqueig de capitals, falsedat i estafa”.

La persecució d'aquest tipus de delictes és especialment complicada, ja que es requereix formació altament especialitzada, motiu pel qual s’ha dissenyat aquest curs, explica Matallín, qui a més posa l'accent en “l’insuficient nombre de jutges dedicats a aquestes conductes delictives”, malgrat que ocupen un “lloc destacat entre les diferents formes de criminalitat”.

Només en l'àmbit de corrupció, més de 300 polítics espanyols es troben actualment imputats per aquesta causa. És en èpoques de dificultats econòmiques com l’actual, segons explica Matallín, quan la societat s’implica més i reacciona amb major consciència enfront d’aquestes formes de delinqüència. “Amb la crisi, s'investiga i es persegueix més”, conclou.

El professorat que impartirà aquest diploma està compost per docents del Departament de Dret Penal i de l’Institut de Criminologia de la Universitat de València, a més de per professionals especialitzats en la investigació i repressió d'aquestes formes de criminalitat.

L'Institut de Criminologia i Ciències Penals organitza altres dos diplomes en aquest àmbit: la segona edició del Diploma en Auditoria, Prevenció i Repressió del Blanqueig de Capitals, i la tercera del Diploma en Gestió i Concurs de Creditors.

El termini per a presentar la preinscripció a qualsevol d'aquests tres cursos, que se celebraran entre el 13 de març i el 15 de novembre, es tancarà el 25 de febrer.
 

Data d'actualització: 1 de de febrer de 2013 10:25.

Llista de notícies