
La Universitat de València és la primera d’Espanya en Ciències Agrícoles, i la quarta universitat de l’estat, segons el rànquing The Best Global Universities, elaborat per la revista ‘US News & World Report’ sobre 1.000 universitats corresponents a 57 països. A més, la institució acadèmica ocupa la posició 257a del món.
La de València se situa per davant d’universitats com la Pompeu Fabra de Barcelona, la Complutense de Madrid o la Universitat de Granada. Per matèries, la de València és la segona en Química d’Espanya, la tercera en Física i la cinquena en Ciències Naturals. En termes comparatius, la Universitat de València ha millorat un lloc entre el 2015 i el 2016 en Ciències Agrícoles en la classificació global (del lloc 38 al 37).
El rànquing s’elabora per donar resposta a la creixent demanda d'estudiants nord-americans que planegen matricular-se en universitats fora del seu país. A l'octubre del 2015, Best Global va publicar la seua segona edició 2016, que se centra específicament en la recerca i la reputació dels programes de grau i postgrau. De les 1.000 universitats de tot el món que participen en aquest rànquing, només se’n classifica 750.
Pel que fa a la metodologia del rànquing, els factors que influeixen en la posició final són: reputació global de recerca (12,5% del total), reputació regional de la recerca (12,5%), publicacions (10%), llibres (2,5%), conferències (2,5%), impacte de citacions normalitzat (10%), citacions totals (7,5%), nombre de publicacions que estan entre el 10% més citades (12,5%), percentatge de publicacions que estan entre el 10% més citades (10%), col·laboració internacional (10%), nombre de doctorats concedits (5%) i nombre de doctorats concedits per PDI (5%).
És pot accedir a més dades del rànquing en l’enllaç següent: http://links.uv.es/x5h6OL3
Data d'actualització: 7 de de novembre de 2015 07:00.
Llista de notícies