
Des de la certesa de la diversitat de totes i cadascuna de les persones que formen part de la comunitat universitària, Trajectòries Acadèmiques UV juntament amb la iniciativa diversitats han participat en el Seminari de Polítiques Inclusives, una jornada organitzada per la Càtedra de Cultura Gitana de la Universitat d’Alacant el passat dilluns 29 de novembre.
L’objectiu principal d’aquest seminari ha estat la reflexió sobre les possibles millores de les estratègies per a obrir el món universitari a la comunitat gitana. En aquest sentit, la intenció del seminari era crear una plataforma de trobada que servira com a una ferramenta de comunicació i treball entre les cinc universitats públiques valencianes i el Consell Valencià del Poble Gitano.
La jornada ha comptat amb la participació activa de professionals i organitzacions de defensa del poble gitano com Alexandrina Moura Da Fonseca, vicepresidenta del Consell Valencià del Poble Gitano; Clarisa Ramos Feijóo, directora de la Càtedra de Cultura Gitana; Juan Ramón Vílchez Enriquez, responsable del Programa del Poble Gitano i d’Innovació Social de la Generalitat de Catalunya; i Fernando Macías Aranda, professor de la Universitat de Barcelona i assessor del Consell del Poble Gitano de la Generalitat de Catalunya.
D'igual forma, han participat alts càrrecs d'institucions públiques com Amparo Navarro Faure, rectora de la Universitat d’Alacant; Eva Espinar Ruiz, vicerectora de Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social de la Universitat d’Alacant, i José de Lamo Pastor, director general d’Igualtat en la Diversitat de la Generalitat Valenciana. Així mateix, han intervingut també dos professionals de l’educació: Paloma Gay Blasco, professora de la Universitat St. Andrews de Escòcia, i David Berna Serna, professor de la Universitat Complutense de Madrid.
Trajectòries Acadèmiques UV és una iniciativa de la Universitat de València per acompanyar millor i donar suport a les trajectòries de l’estudiantat, una aposta per conèixer més com són eixes trajectòries, ja que no són uniformes ni transcorren de manera similar. Per dur a terme aquesta iniciativa, la professora Alícia Villar està treballant en col·laboració amb el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) en promoure accions d’estudi i d’intervenció per a la millora de les trajectòries de l’estudiantat. És una iniciativa que depèn del Vicerectorat d’Estudis i Política Lingüística.