Acte d'obertura curs 2023-2024.

Sessió necrològica en memòria de Juan Esplugues Requena per la Real Acadèmia de Medicina. Contarà amb la presència del rector.

 

Sessió necrològica en memòria de Juan Esplugues Requena per la Real Acadèmia de Medicina. Contarà amb la presència del rector.

El Professor Juan Esplugues Requena (1927-2011) va estudiar Medicina en la Facultat de Medicina de la nostra Universitat entre 1947-1953. Va ser el pioner de la Farmacologia moderna en la nostra ciutat, realitzant la primera Tesi Doctoral sobre aquesta disciplina en la Universitat de València. Professor de la Facultat de Medicina des de 1956 i Catedràtic des de 1971, va ser Director del Departament de Farmacologia entre 1971 i 1986, i a partir d'aleshores i fins a 1991, del denominat Departament de Farmacologia i Farmacotecnia. El professor Esplugues, qui va realitzar diverses estades en centres d'investigació estrangers de primer nivell i que va ser pioner en el desenvolupament de les relacions entre la Universitat i l'empresa farmacèutica, és autor de nombrosos llibres i articles d'investigació i és considerat un dels renovadors de la Farmacologia Experimental i Clínica espanyola. Entre uns altres, en 2006 rep el Premi al “Reconeixement a tota una vida professional” concedit per la Fundació del Col·legi de Metges i l'Ajuntament de València, i fins a la seua defunció va ser President de la Fundació Juan Esplugues per al foment de la investigació farmacológica i que ha contribuït a la formació de molts professors i investigadors de la Farmacologia valenciana i espanyola

 

Data 26 d’abril de 2012 de 19:30 a 21:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Aula Magna. Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València.

 
Organitza

Real Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

 

Contacta agenda@uv.es

 
Més informació