Acte d'obertura curs 2023-2024.

La exposició invita l’espectador a reflexionar sobre les causes i les conseqüències de la percepció social negativa que ha tingut –i encara té– la química. Programada en l'Any Internacional de la Química.

 

La exposició invita l’espectador a reflexionar sobre les causes i les conseqüències de la percepció social negativa que ha tingut –i encara té– la química. Tot i l’esforç que en aquests dos-cents darrers anys han realitzat els científics per mostrar la química com a font de coneixement, de salut, de confort i de benestar, el terme s’associa popularment amb verins, substàncies perilloses, armes, pol·lució mediambiental o fins i tot amb l’alquímia, la bruixeria i els científics bojos. L’exposició presenta trenta imatges procedents de l’art, la premsa, la publicitat o la literatura acadèmica, agrupades en cinc seccions que tracten diferents àmbits de la química. Se suma a les nombroses activitats que la Universitat de València –la segona universitat espanyola en recerca química- ha realitzat al llarg de 2011, declarat Any Internacional de la Química.

L'horari de sala és:

dimarts a dissabte: 11-14 h/17.00-19.30 h.

diumenge: 11-14 h

La inauguració serà a les 20:00 h.

 
Període de l'esdeveniment:
  • De 17 de novembre de 2011 a 17 de gener de 2012. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge d' 11:00 a 14:00.
  • De 17 de novembre de 2011 a 17 de gener de 2012. Dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 19:30.
 
 
Lloc de realització

Sala de la Muralla. C.M.Rector Peset. Pl. Horno de San Nicolau,4. València

 
Organitza

Col·legi Major Rector Peset i la Facultat de Química, amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura, Igualtat i Planificació, , Vicerectorat d’Investigació i Política Científica, Càtedra de Divulgació de la Ciència, de la Universitat de València, i la Secció Territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química

.

http://www.uv.es/cmrpeset/val/index.htm

 

Contacta cmrpeset@uv.es

 
Més informació