Acte d'obertura curs 2023-2024.

Activitats commemoratives de la publicació, fa 50 anys, de ‘Nosaltres, els valencians’

La Càtedra Joan Fuster de la Universitat de València ha organitzat un seguit d’activitats amb motiu dels cinquanta anys de la publicació de l’obra ‘Nosaltres, els valencians’, de l’intel·lectual de Sueca Joan Fuster. El primer acte va ser la taula redona ‘50 anys de Nosaltres, els valencians (1962-2012)’, aquest dijous 16 de febrer a La Nau. També s’ha inaugurat en la Sala Estudi General de La Nau l’exposició ‘Joan Fuster. Nosaltres, els valencians (1962-2012)’.

L’exposició Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012, organitzada pel Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València i la Càtedra Joan Fuster, estarà oberta fins el 18 de març.

Dimecres 29 de febrer, a les 19:30 hores, a la Capella de La Nau, es realitzarà el concert Música a l’entorn de Joan Fuster. Els intèrprets són Maria de los Llanos, soprano, i Adrià Gràcia, piano. La programació inclou música per a poemes d’Apel·les Mestres, Xavier Casp, Bernat Artola, Maria Antònia Salvà, Miquel Duran, Lluís Guarner, Francesc Almela i Vives i Joan Fuster.

Dijous 1 de març, a les 12 hores, al Paranimf de la Nau, es lliuraran els XI Premis de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. També hi haurà una conferència de Jaume Cabré: La creació del món.

Com a últim acte previst, el 15 de novembre, a les 9:30 hores, a la Casa de Cultura de Sueca, se celebrarà la IX Jornada Joan Fuster: Sobre Nosaltres, els valencians, organitzada per la Càtedra Joan Fuster i l’Ajuntament de Sueca. Intervindran Agustí Colomines, María José Badenas, Francesc Pérez i Moragón, Manuel Alcaraz i Ferran Archilés.

Joan Fuster i Ortells (1922-1992) és l’intel·lectual valencià més rellevant de l’època contemporània. Llicenciat en Dret a la Universitat de València, va col·laborar en la premsa amb regularitat i alhora va dur endavant una important tasca humanista. La primera edició de Nosaltres, els valencians va ser publicada a Barcelona el maig de 1962 i ha sigut una obra important en la història dels valencians, un punt de referència per a estudis i posicionaments posteriors.

Més informació sobre els actes previstos ACÍ i ACÍ.

Data d'actualització: 17 de de febrer de 2012 08:00.

Llista de notícies