Acte d'obertura curs 2023-2024.

La Universitat de València, tercera d’Espanya i 18 d’Europa en popularitat en Internet

Imatge de la nova web de la Universitat.

La Universitat de València és la tercera d’Espanya i la 18 d’Europa en popularitat en Internet, segons el rànquing que elabora l’entitat ‘4 International Colleges & Universities Ranking’. En aquesta classificació, que mesura el coneixement d’una universitat en l’estranger, la de València ocupa una posició privilegiada. A Europa, la classificació està encapçalada per Cambridge. Per davant de València només es troben dues universitats espanyoles: la Complutense de Madrid i la de Granada.

El rànquing està basat en trànsit web, a partir de dades extretes de Google, d’enllaços procedents de Yahoo, i del trànsit d’Alexa. La classificació ‘4 International Colleges & Universities Ranking’ es pot consultar en l’adreça: http://www.4icu.org/
De les 100 universitats europees classificades, 17 són espanyoles. D’aquestes, només dues són valencianes: València (3) i Alacant (que està en el lloc 45).

‘4 International Colleges & Universities Ranking’ és un directori que analitza les universitats acreditades en el món. S’han estudiat 10.000 universitats (universities & colleges), procedents de 200 països.
Els promotors del rànquing tracten d’ajudar els estudiants internacionals i el personal acadèmic a comprendre com de popular és una universitat específica en un país estranger.

La vicerectora de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de València, Silvia Barona, ha expressat la seua satisfacció pels resultats del rànquing, que demostren “l’esforç de la Universitat en el camp de la Internacionalització”. Silvia Barona ha remarcat que la Universitat està treballant ara en millorar la web, no sols des del punt de vista del disseny, sinó, sobretot, de la gestió de continguts. Un esforç que es traduirà en un millor posicionament en totes les classificacions internacionals.

Aquest rànquing se suma a altres (com ara el que elabora la Universitat de Xangai), que situen la de València com una universitat competitiva en l’àmbit internacional.
 

Data d'actualització: 11 de de març de 2011 12:38.

Llista de notícies