Oberta la matrícula per a l’Escola d’Estiu del Màster Internacional de Migracions

Auditori Montaner del Col·legi Major Lluís Vives.

La cinquena edició de l’Escola d’Estiu del Màster Internacional de Migracions de la Universitat de València du per títol ‘Migracions de frontera, fronteres de les migracions’. Tindrà lloc del 4 al 8 de juliol del 2011 a l’Auditori Montaner del Col·legi Major Lluís Vives i es poden obtindre quatre crèdits de lliure opció. La matrícula està oberta i la informació es troba en: inscripcions.mim@gmail.com i www.uv.es/mim/estiu.

Des de fa alguns anys el Màster Internacional en Migracions de la Universitat de València reuneix estudiants de diferents orígens amb el propòsit d’oferir-los una preparació adequada i una comprensió competent i eficaç del fenomen migratori. Encara que aquest últim siga una clau fonamental per a entendre la realitat actual de la globalització i de la transformació en curs de les societats, el seu estudi és encara marginal en el context acadèmic i polític.

L’Escola d’Estiu constitueix per als seus estudiants una ocasió més per a aprofundir en temàtiques d’actualitat en el fenomen migratori i unes jornades de portes obertes per a persones interessades en aquest argument. Aquests cursos concentren en alguns dies no només una línia argumental coherent, sinó també una visió internacional i multidisciplinar a partir de la variada procedència dels experts.

La presentació de les fronteres des d’una perspectiva interdisciplinària i des d’una doble angulació (fronteres entre països emissors i receptors i fronteres endògenes en les societats receptores) constitueix l’originalitat del tema. La seua actualitat està confirmada pels esdeveniments recents que estan revolucionant la història del Nord d’Àfrica.

L’escola es constitueix de dues parts. En la primera, es presenten les fronteres de la immigració de forma global, evidenciant els danys col·laterals que aquest fenomen genera. En particular, les classes il·lustraran els resultats de recents investigacions sobre experiències migratòries de fronteres en els cinc continents, destacant els seus aspectes dramàtics i els desafiaments ètics que elles proposen.

En la segona part, d’altra banda, es presenten els fluxos migratoris cap a Europa, considerant en particular el maneig de la inexistència de les comunitats estrangeres en les societats europees. En aquest context s’evidencien les fronteres internes que obstaculitzen el procés d’integració dels migrants en el teixit social i es proposen camins de solució.

Per a més informació:
inscripcions.mim@gmail.com
www.uv.es/mim/estiu

També pots consultar el programa de l’Escola d’Estiu CLICANT ACÍ.

Data d'actualització: 26 de d’abril de 2011 14:27.

Llista de notícies