Alboraia acull l'exposició fotogràfica ‘Miscel·lània Geogràfica’, de Joaquín Bérchez

Una de les imatges de Bérchez.

La Casa de la Cultura d'Alboraia acull des d’aquest divendres 19 de setembre l'exposició ‘Miscel·lània Geogràfica’, de Joaquín Bérchez. La mostra fotogràfica, que capta el paisatge valencià des de la seua particular òptica com a fotògraf i com a catedràtic d'Història de l'Art (UV), ha sigut organitzada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.

L'acte d'inauguració de l'exposició s’ha celebrat aquest divendres, 19 de setembre a les 18:00h en la Casa de la Cultura d'aquesta localitat de l'Horta Nord. Han acompanyat a Joaquín Bérchez en la presentació de la seua mostra fotogràfica el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría, i altres membres de la corporació local.

L'alcalde d'Alboraia ha lloat l'obra del catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de València, i ha animat als veïns d'Alboraia a acostar-se a la Casa de la Cultura i gaudir de l'exposició. A més, ha agraït a la Universitat de València la seua labor de presència en els municipis i ha incidit: “gràcies al conveni de col•laboració que signàrem amb la Universitat de València, podem albergar exposicions com la de Joaquín Bérchez”. 

El vicerector Jorge Hermosilla ha explicat que “Miscel·lània Geogràfica” obeeix a la voluntat i compromís de la Universitat de València d'estar present en el territori, al costat de la societat local. “Bérchez captura l'entorn a través dels seus elements bàsics: l'aigua, el riu, l'albufera, el mar… Les seues fotografies il·lustren la petjada del pas del temps en el territori, doncs mostren els esdeveniments que modifiquen i renoven el nostre paisatge”, ha assenyalat el vicerector.

Joaquín Bérchez ha convertit les fotografies del paisatge valencià en una eina més de contemplació i de reflexió sobre el territori. La mostra arreplega panoràmiques des d'Ademús a l'Albufera, les vistes de l'interior i el litoral, o detalls de vinyes, tarongers, palmeres, oliveres, arrossars… que se succeeixen a través d'una juxtaposició d’allò antic i allò modern, en un territori antropitzat, modelat per l'activitat humana. Des de la torsió d'un cep d’Utiel al cel diürn, des de les restes de l’aqüeducte romà de Xelva a les tranquil·les aigües del Mediterrani, el paisatge valencià representat adquireix noves visions als ulls de Bérchez. El professor torna a delectar-nos amb estampes de la nostra geografia, del nostre paisatge. Un pretext més per a evocar el reconeixement i el sentiment cap al nostre territori i als valors paisatgístics i patrimonials que atresora. 

L'exposició estarà oberta al públic de dilluns a divendres, en horari de 9 a 14 hores i de 16 a 21 hores, en la Casa de la Cultura d'Alboraia fins al dia 24 de setembre. Després, continuarà el seu itinerari per altres localitats de la província de València, com Gandia i Cortes de Pallás.

 

Data d'actualització: 19 de de setembre de 2014 19:00.

Llista de notícies