La Diputació encarrega a Polibenestar un diagnòstic dels seus serveis socials

Logo de Polibienestar.

L’Institut d’Investigació de Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València (Polibenestar) ha signat un contracte d’assistència tècnica amb la Diputació de València, per a realitzar un diagnòstic dels serveis socials de la institució provincial. Les investigadores de Polibenestar Elisa Valia i Mireia Ferri realitzaran el diagnòstic sota la coordinació del director de l’institut, Jordi Garcés.

L’objectiu principal del treball és avaluar la qualitat dels serveis que s’ofereixen actualment i en quina mesura aquests són adequats per a respondre a les necessitats i expectatives de la ciutadania. Polibenestar proposarà quins són els serveis més adequats, quins han de modificar-se per a prestar-se amb més eficàcia i eficiència i quins estan funcionant correctament. “Quan un determinat servei no cobreix les necessitats reals de l’usuari, ni les seues expectatives, estem molt lluny de l’ús responsable dels recursos públics”, ha explicat el professor Garcés. Per a l’elaboració del diagnòstic, s’engegarà un procés de metodologia participativa que permetrà la participació d’actors clau en la prestació dels serveis. “L’única forma de conèixer quins són realment les necessitats dels usuaris és donant-los l’oportunitat d’explicar-nos-ho en primera persona; ací no fallem”, assegura Garcés. 

Polibenestar lidera diversos grups de treball dins de l’àrea estratègica de construcció i foment d’entorns, ciutats i comunitats que sàpien respondre a les necessitats de les persones majors, denominats “age-friendly environments” (Agenda 2020), afavorits per la Comissió Europea per a la promoció de l’envelliment actiu i saludable.

Per la seua banda, la Diputació de València ha valorat l’ampli bagatge de Polibenestar en l’estudi dels efectes del canvi demogràfic i la seua consolidada experiència en el disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques, que li permetran a la institució provincial obtenir una visió estratègica i global que possibilite la millora la qualitat dels serveis que presta, alhora que incremente la satisfacció de la ciutadania.

Polibenestar és un institut de recerca de la Universitat de València especialitzat en el camp de les polítiques socials, tant en recerca bàsica i aplicada, com en innovació, tecnologia social, assessorament tècnic i formació.

+Info: http://www.Polibenestar.org/

Data d'actualització: 21 de de juny de 2016 07:00.

Llista de notícies