Experts internacionals analitzen, en la Universitat, la literatura i la ficció en l’Edat Mitjana

Moment de la inauguració.

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València acull, del 19 al 21 de novembre, el col·loqui internacional de l’Associació Hispànica de Literatura Medieval que, en aquesta ocasió, analitzarà la literatura i la ficció en l’Edat Mitjana sota l’epígraf ‘estorias, aventures i poesia’. La plenària inaugural serà a càrrec de María Jesús Lacarra, de la Universitat de Saragossa, que parlarà sobre la vida i la història del rei Apol·loni, a les 11:30 hores.

Més de mig centenar de comunicacions d’experts internacionals, procedents de les universitats de Ginebra, Friburg, Wisconisn-Madison, Coïmbra, Buenos Aires, Nacional Autònoma de Mèxic, Western Ontario-Canadà o Roma, entre unes altres, es desenvoluparan al llarg dels tres dies que durarà el congrés. També participaran investigadors d’universitats espanyoles, com Saragossa, Santiago de Compostel·la, Múrcia, UNED, Castella-la Manxa, Complutense de Madrid i València.
 
Al llarg del congrés s’estudiarà l’obra i altres aportacions literàries d’autors medievals capitals tals com Ausiàs March, Joan Roís de Corella, Feliciano de Silva, Jacobo Zadique de Uclés o Hernando de Talavera; a més d’abordar diferents temàtiques entorn de l’art, la música, la història i la literatura d’aquesta època.
 
Conferències plenàries
La segona conferència plenària se celebrarà dijous, dia 20, a les 13 hores, sota el títol ‘Històries i ficcions medievals en la impremta del segle XVI’, i serà impartida per Juan Manuel Cacho Blecua, també de la Universitat de Saragossa. El mateix dia, a les 20 hores, la jornada es tancarà amb la ponència d’Eukene Lacarra, de la Universitat del País Basc, que tractarà sobre ‘La influència del ‘Triunfo de las donas’ en els tractats sobre la superioritat del sexe femení en els segles XVI, XVII i XVIII’.
 
Divendres, dia 21, Fernando Gómez Redó, de la Universitat d’Alcalá d’Henares, reflexionarà sobre ‘Teoria i pràctica de la ficció medieval: la recepció de les idees boccaccianes’, a les 13 hores; i la sessió plenària de clausura serà a càrrec de Juan Paredes, de la Universitat de Granada, a les 17:30 hores, qui dissertarà sobre ‘El discurs de la mirada. Imatges del cos femení en la lírica medieval: entre l’ideal i la paròdia’.
 
La Universitat de València és l’organitzadora d’aquest col·loqui internacional, a través dels professors Rafael Beltrán, José Luis Canet i Marta Haro Cortés, i compta amb el suport del Departament de Filologia Espanyola de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació d’aquesta universitat, l’Associació Hispànica de Literatura Medieval (AHLM), el Projecte Parnaseo FF12011-25429 del Ministeri d’Economia i Competitivitat i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
 
Programa Col·loqui Internacional AHLM
 

Data d'actualització: 19 de de novembre de 2014 11:35.

Llista de notícies