Medalla de la Universitat per al mestre i expert en educació plurilingüe Vicent Pascual Granell

Vicent Pascual Granell.

La Universitat de València lliura hui la seua Medalla a Vicent Pascual Granell, mestre, estudiós de l’educació plurilingüe i escriptor. L’acte comença a les 12 hores, al Paranimf de l’edifici històric de la Nau. A més de Vicent Pascual, hi intervindrà el rector, Esteban Morcillo, i la professora Maria Conca, qui serà l’encarregada de llegir la ‘laudatio’. La sessió serà retransmesa per MediaUni.

Vicent Pascual Granell (Silla, 1944) és mestre, estudiós de l’educació plurilingüe  i escriptor, i membre numerari de la Secció Filològica de l’IEC.

La formació de Vicent Pascual té un marcat caràcter autodidacta. Inicià la seua activitat docent a Torrent i la continuà a Algemesí i a Tavernes de la Valldigna. A partir de la seua experiència a les aules va esdevenir un pioner en l’elaboració de materials educatius: programacions, diccionaris bilingües, i materials curriculars d’ensenyament del valencià i en valencià.

A partir del 1990 comença la seua tasca d’elaboració i aplicació d’un model d’educació plurilingüe, especialment al sistema educatiu valencià. En aquest àmbit ha publicat llibres, documents programàtics, i diversos articles en revistes especialitzades.

Ha estat assessor de llengües al CEFIRE d’Alzira i assessor de programes plurilingües al Servei d’Ensenyaments en Valencià de la Generalitat Valenciana.

És autor també de quatre novel·les juvenils, entre les quals ‘El guardià de l’anell’, i actualment prepara un llibre sobre el tractament integrat de llengües i continguts.

Data d'actualització: 20 de de gener de 2017 07:00.

Llista de notícies