El Parc Científic presenta a l'Ajuntament de València la iniciativa Smart City VLC

Beatriz Simón, Juan Antonio Raga, Perdro Carrasco.

El director del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), Juan Antonio Raga, i el vicerector d'Investigació de la institució acadèmica, Pedro Carrasco, han rebut aquest matí una delegació de l'Ajuntament de València encapçalada per la regidora d'Innovació i Joventut, Beatriz Simón. A més de conèixer les instal•lacions del PCUV, el motiu de la visita ha estat la presentació de la iniciativa ‘Smart City VLC’.

Es tracta d’una plataforma impulsada pel Parc Científic i l'Associació Valenciana de Tecnologies de l'Hàbitat (AVATHA), orientada a impulsar projectes i aportar solucions entorn de la problemàtica de sostenibilitat de les ciutats actuals.

Les Smart Cities es defineixen com ciutats que milloren la qualitat de vida i l'economia local, avançant cap a un futur baix en emissions de CO2 Les inversions en eficiència energètica i en energies renovables locals, al costat de la reducció en el consum d'energia fòssil i d'emissions de CO2, constitueixen eines que ajuden a assolir la sostenibilitat i millorar la qualitat de vida en una ciutat, mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Segons el mapa tecnològic fixat per la Unió Europea, en l'any 2020 el 50% dels edificis públics haurien de ser intel•ligents i acomplir amb els requisits d'eficiència energètica i sostenibilitat marcats per Europa.

A nivell nacional ja s'ha constituït una Xarxa Espanyola de Ciutats Intel•ligents, entre les quals es troben Pamplona, Madrid, Barcelona, Sevilla, Salamanca o Vitòria.

Beatriz Simón ha rebut de bon grat la iniciativa avui presentada i ha manifestat el seu suport a la mateixa, “una proposta en perfecta sintonia amb les prioritats que l'Ajuntament de València té establides en aquest sentit”, ha dit.

‘Smart City VLC’ conta ja amb l'adhesió de sis institucions i entitats valencianes –PCUV, Fundació València Port, AVATHA, ASELEC, AIDO, IBV– que representen a 950 pymes, conglomerant un total de 5.000 llocs de treball.

A la reunió han assistit, a més, el president d’AVATHA, Joaquín Carretero, representants del PCUV i de la Universitat de València i directius de diferents empreses del Parc Científic que participen en aquesta iniciativa.
 

Data d'actualització: 19 de d’abril de 2012 14:17.

Llista de notícies