El primer estudi empíric en el camp de la psicoanàlisi sobre els efectes de la Guerra Civil es presenta en unes jornades a La Nau

Fotograma del documental.

Els dies 20, 21 i 23 d’abril, el Fòrum de Debats de la Universitat de València celebra les ‘Jornades sobre memòria històrica’. Al llarg de tres dies s’analitzen els efectes de la Guerra Civil espanyola a través de la realització de debats, presentacions de llibres i la projecció d'un documental. Tots els actes tenen lloc al Centre Cultural La Nau (Aules Seminari), a les 19 hores. L’entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Hui dimarts, dia 21, se celebra un debat amb motiu de la presentació del llibre ‘Trauma y Transmisión. Efectos de la guerra del 36, la postguerra, la dictadura y la transición en la subjetividad de los ciudadanos’, d'Anna Miñarro i Teresa Morandi. Aquest llibre és una selecció d'articles basats en el primer estudi empíric qualitatiu en el camp de la psicoanàlisi i la salut mental sobre els efectes de la guerra del 36, la postguerra, la dictadura i la transició, i publicats en ‘Quaderns de Salut Mental’. Amb aquests articles s'intenta comprendre de quina manera aquest temps es va introduir en la vida i en el destí dels subjectes i com també aquest temps i tots els seus significats simbòlics han influït en les generacions posteriors. En el debat participaran les dues compiladores del llibre, Anna Miñarro i Teresa Morandi, i la psicòloga Marina Albaladejo. L'acte serà presentat per Alfons Cervera. 
 
Les jornades es tancaran el dia 23 amb la presentació del llibre ‘Las Brigadas Internacionales en Benicàssim’, amb la intervenció dels coordinadors d'aquest volum, Cristina Escrivà i Juan Carlos Colomer, de l'historiador de la Universitat de València Ricard Camil i d’Alfons Cervera. 
 

Data d'actualització: 21 de d’abril de 2015 08:00.

Llista de notícies