La Universitat acull una trobada amb els Instituts d'Estudis Comarcals

Jorge Hermosilla.

El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial ha organitzat aquest divendres al Jardí Botànic de la Universitat de València una trobada amb les associacions i col·lectius que s'hi troben en l’àrea d'influència de la Universitat de València. Amb això es pretén establir vincles amb els Instituts d'Estudis, comarcals, municipals o supramunicipals, que es caracteritzen per la seua labor en diverses disciplines (des de la història local al medi ambient).

Els IDECOs són col·lectius que destaquen per la seua preocupació, la seua sensibilització i el seu compromís amb la realitat territorial més immediata.

La Trobada Universitat de València-IDECOs comptava amb la participació de la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals (FIECOV), que es va sumar des d'un principi a l'organització de la trobada. El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, ha manifestat que es tracta d'un espai de diàleg i debat, obert a qualsevol interessat, de col·laboració i coordinació; un espai que donarà lloc a futures iniciatives i projectes; en definitiva, un espai d'enriquiment mutu i compartit, que dependrà de la voluntat dels participants.

La trobada ha acollit a més d'un centenar de dones i homes vinculats a aquestes associacions. Una vintena de IDECOs i col·lectius han assistit, la procedència de la qual és molt heterogènia i representativa de les diferències territorials de nostra Comunitat, des dels Ports de Morella a l’Alacantí, des de l’Horta de València al Racó d'Ademús. Hi han participat també col·lectius municipals (Oliva, Requena, Godella, Silla, etc).

Després de l'acte d'inauguració, s'havien programat al matí dues conferències, impartides pel catedràtic de la Facultat de Filologia Emili Casanova, expert en la realitat dels IDECOs i que va ser president del de la Vall d´Albaida; i pel professor Josep Montesinos, cap d'iniciatives del Vicerectorat i responsable de l'organització de l'esdeveniment, que arreplega les principals línies de treball del Vicerectorat. S'ha previst una sessió d'exposició per part dels representants dels IDECOs.

Per a la sessió vespertina es va organitzar una taula rodona que abordà la situació de les associacions i les seues relacions amb la Universitat de València. Va ser moderada per Josep Vicent Frechina, president de la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals. El vicerector va clausurar la Jornada, en la qual es proposà un document de treball per al futur, consensuat a partir de les opinions i acords de la Jornada.

Data d'actualització: 26 de de novembre de 2011 08:47.

Llista de notícies