Logo de la Universitat de València Logo Càtedra L'Horta de València: Patrimoni, Vida, Futur Sostenible Logo del portal

Cicle de Tardor als Pobles del Nord de la Ciutat de València

  • 18 d’octubre de 2021
Cartell

Tornen les activitats presencials de la mà de la Càtedra de l’Horta de València: territori metropolità.

La darrera setmana d’octubre, i al llarg del mes de novembre, tornen les activitats organitzades per la Càtedra de l’Horta, amb el títol Cicle de Tardor al Pobles del Nord de València.

El cicle comptarà amb diferents activitats orientades a tots els públics, com ara les conferències o la passejada per l’Horta dels Pobles del Nord de València.

La primera de les conferències serà el 28 d’octubre a les 19.30h, al cinema de Massarrojos, a càrrec de Teresa Izquierdo, professora d’Història de l’Art a la Universitat de València, amb el títol: La gestió de la pedrera de Godella als segles del gòtic.

El dissabte 6 de novembre, Carles Fuster, President de Riuraus al Vernissa, farà la conferència Els riuraus a l’Horta, el cas del Riurau de Massarrojos, que tindrà lloc a les 11 hores al propi Riurau del Mas del Fondo en Massarrojos.

Dijous 11 de novembre a les 19.30 hores a la Cooperativa de Benifaraig, tindrà lloc la conferència Tot canvia, i també el paisatge. Com era l’Horta de València en època medieval, de la mà de Ferran Esquilache, investigador postdoctoral d’Història Medieval a la Universitat de València.

El dia 13 de novembre, dissabte, tindrà lloc una passejada per l’Horta dels Pobles del Nord, de la mà de la Càtedra de l’Horta de València.

A més a partir del dia 13 de novembre i fins el dia 25 de novembre, es podrà visitar l’exposició L’Horta de València: història i patrimoni del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, composta per 20 panells informatius que s’ubicaran al Centre Cívic de Carpesa.

El dia 25 de novembre tindrà lloc a la nova alcaldia de les Cases de Bàrcena l’acte de lliurament dels III premis Càtedra de l’Horta de València als millors estudis de la Universitat de València que versen sobre l’Horta. Eixe mateix dia, la doctora Ana Camarasa, Catedràtica de Geografia a la UV, farà la conferència: Riesgos de inundación en ramblas y barrancos mediterráneos: el caso del Carraixet.

Imatges: