Logo de la Universitat de València Logo Càtedra L'Horta de València: Patrimoni, Vida, Futur Sostenible Logo del portal

La Càtedra L'Horta de València organitza una taula redona per a analitzar com millorar la connexió de Benimaclet i Campanar amb l’Horta

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 25 de novembre de 2022
Horta de València

La trobada se celebrarà el proper dimarts 29 de novembre, a les 18:30 hores, al Centre Municipal d'Activitats per a Persones Majors de Campanar (Carrer del Dragamines, 11). Es debatrà, entre altres, sobre la relació entre l’Horta i els barris de la ciutat, i com reduir l’impacte de l’autovia V-21.

La Càtedra L'Horta de València: territori metropolità organitza una taula redona sobre les noves idees que estan proposant-se des de la societat civil valenciana per millorar la línia de contacte entre la ciutat construïda i l'Horta de València. 

Amb el títol: "Com millorar la connexió dels barris de València amb l'Horta-nord", la taula redona comptarà amb la presentació de les propostes que en els darrers mesos han estat presentades per les Associacions de Veïnes i Veïns de Benimaclet i Campanar. En el primer cas, amb el títol "Benimaclet: Porta de l'Horta"; i en el segon, “Campanar-Benimàmet: Façana de l'Horta".

Ambdues intervencions pretenen aportar a les Administracions Públiques valencianes projectes que contribuïsquen a reduir l'impacte que té la "nova muralla" que envolta la ciutat de València, l'autovia de sis carrils que anomenem "Ronda-nord". Una nova barrera que dificulta greument la connexió de l'espai residencial de la ciutat amb el seu espai agrícola històric. Unes pretensions de connexió que s'inscriuen en els objectius de sostenibilitat actuals, i en les possibilitats que té la ciutat de València, i l’Ajuntament municipal, per a ser declarada "Capital Verda Europea 2024".