• 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015

CCOO convoca vaga general en educació el pròxim 8 de març de 2019

 

Des de CCOO donem suport i ens sumem als objectius i reivindicacions de la vaga general feminista, de 24 hores, perquè des de la nostra organització combatem, aquest 8M i sempre, la desigualtat, la discriminació, la precarietat i la violència contra les dones.
 
 
Combatem la desigualtat i la discriminació. Volem una educació laica, inclusiva i igualitària; la dignificació laboral de tasques i sectors; igualtat de reconeixement i paritat en la representació i polítiques de coresponsabilitat i conciliació.
 • Combatem la precarietat. Volem polítiques d'ocupació amb perspectiva de gènere (accés, atur, contractació, promoció); acabar amb la segregació ocupacional i laboral; una renda mínima garantida; igualtat retributiva i sistemes de protecció social igualitaris.
 • Combatem les violències contra les dones. És imperatiu acabar amb totes les manifestacions de la violència contra les dones, encara massa inserides en la societat, que suposen el major atac als drets humans i l'expressió més brutal de les situacions de discriminació.
I de manera especial, en aquest moment, combatem el rearmament misogin d'una ultradreta que qüestiona els drets de les dones, les polítiques de lluita contra la violència de gènere i els avanços en igualtat, amb greu risc d'involució.
 

8 de Marc 2018: Dia Internacional de les Dones

 

 
CCOO convoca vaga laboral de 2 hores el 8 de Març del 2018. Amb el lema 'Si nosaltres parem, el Món se para', la convocatòria té els següents objectius:
 
 • Increments salarials en tots els convenis. Cal apujar més els salaris més baixos.
 • Plans d"igualtat a totes les empreses per evitar la bretxa salarial i totes les discriminacions.
 • Treball estable contra l'ús fraudulent de la contractació a temps parcial, la temporalitat injustificada i les hores extres no pagades. Pla d"intervenció de la Inspecció de Treball.
 • Ratificació, per part del Govern, del Conveni 189 de l"OIT, que regula els drets i les condicions laborals de les treballadores de la llar.
 • Una Llei d"igualtat salarial.
 • Augment del poder adquisitiu de les pensions.
 • Pressupostos per a polítiques de benestar: dependència, salut, educació, criança…
 • Protocols contra l"assetjament i la violència de gènere en el treball
 
Participa en les mobilitzacions!
Convoquem vaga laboral de 2 h el 8 de Març.
 

 

8 de Març Dia Internacional de les Dones, l’ocupació i la igualtat centren les reivindicacions.

 

CCOO PV denuncia el desmantellament de les polítiques d’igualtat i l’augment de la violència sobre les dones en tan sols un període legislatiu. Un any més, la discriminació en l’ocupació fa que les dones perden en tots els indicadors laborals i socials.
 
El sindicat denuncia el retrocés en els drets humans i la igualtat de les dones al nostre país. L’esperança d’aconseguir un avanç cap a la igualtat efectiva de les dones s’ha vist truncada per les polítiques de retallades de la despesa pública i les reformes laborals adoptades pel Govern durant els últims cinc anys.
 
Les dades així ho reflecteixen. La taxa d’ocupació femenina se situa en el 42,59 %, 11 punts de bretxa respecte als homes, i el salari mitjà femení és un 76,75 % del masculí. Tots els indicadors d’activitat, de precarietat, de temporalitat, de prestacions, juguen en contra de les dones.
 
CCOO PV exigeix l’adopció de polítiques adequades per part del Govern que atallen aquesta situació de discriminació que pateixen les dones i l’eliminen. Entre aquestes, l’impuls del diàleg social i la negociació col·lectiva per a adoptar mesures d’igualtat, que eliminen totes les bretxes de gènere i la violència contra les dones. Revertir les regressives reformes i retallades i adoptar-ne de noves, com un Pacte d’Estat contra la violència de gènere i la posada en marxa d’una Llei d’igualtat salarial. El sindicat insisteix, a més, a avançar en polítiques de conciliació i coresponsabilitat entre dones i homes, de manera que el cost de les cures de menors i majors no recaiga exclusivament sobre elles.
 
La central sindical tindrà tots aquests aspectes en compte en la negociació col·lectiva del seu quefer quotidià, així com la defensa dels drets humans i laborals. CCOO PV atén, assessora i acompanya en les situacions de vulneració dels drets de treballadores i treballadors en relació amb la igualtat de gènere i la conciliació de la vida laboral i familiar.
 
CCOO PV denuncia el greu impacte que significa la falta d’activitat política per a eradicar la violència contra les dones, així com la desigualtat i discriminació que pateixen en l’ocupació. Per tant, fa una crida a la participació de tota la ciutadania en els diferents actes i manifestacions que se celebren amb motiu del 8 de Març.
 
 

 

Mirant cap al #8març 2016

 

Agenda d'actes organitzats per CCOO PV arreu del País Valencià amb motiu del Dia internacional de les dones, assemblees, tallers, concentraciones, jornades, debats, manifestacions...
 
 
 
 
 
 

CONCENTRACIÓ de 5 minuts a les 11 hores en l'escala de Serveis Centrals (edifici de Rectorat)

 

 • MANIFESTACIÓ a València, dimarts 8 de març a les 19.30h des del Parterre.

 

 

Esdeveniments a CCOO PV ( de febrer a octubre)

Altres esdeveniments:
 •  
Programa Març per la Igualtat 2016 : Unitat d'igualtat de la Universitat de València

La igualtat real entre dones i homes, centre de les reivindicacions del 8 de Març

 

 
CCOO  posa l’accent en el retrocés de la igualtat de tractament i oportunitats entre dones i homes, que es torna a visualitzar en tots els indicadors socials i laborals. Davant de la total absència de polítiques d’igualtat per part del Govern, el sindicat exigeix l’enfortiment dels serveis públics i mesures de corresponsabilitat familiar i laboral.
 
CCOO  denuncia el greu retrocés en la igualtat de tractament i oportunitats entre dones i homes. La contínua deixadesa del Govern en la implementació de polítiques correctores i les retallades en serveis públics, com sanitat, educació o atenció a la dependència, s’han convertit en factors de desigualtat.