25 N 2019: CCOO reafirma la seua total condemna de les violències masclistes

 
El sindicat crida a la participació en les diferents mobilitzacions convocades per al dia 25 de novembre pel conjunt d'organitzacions de dones, socials i sindicals, per a manifestar el seu compromís i repulsa contra tota mena de violència contra les dones.
 
Aquesta organització sindical exigeix tolerància zero contra la violència de gènere, manté el seu compromís amb la lluita per l'erradicació de tota mena de violència contra les dones i per la millora dels seus drets i de la seua protecció.
 
Comissions Obreres insta als diferents governs, autoritats i organismes europeus i internacionals, i de manera especial al Govern central, que atenguen els compromisos del Conveni d'Istanbul (2011), així com els objectius de l'Agenda 2030 de Nacions Unides que situen la igualtat de gènere i l'apoderament de dones i xiquetes en el centre del desenvolupament sostenible, així com la ratificació dels convenis 189 i 190 de l’OIT al Govern
 
El sindicalisme confederal i de classe mantindrà una participació activa i de suport al moviment feminista en la tasca de denúncia de la terrible situació que pateixen les dones en mans de les seues parelles i exparelles, l'assetjament sexual, l'assetjament per raó de sexe en el treball, inclòs l'assetjament per internet.
 
Igualment exigeix que s'actue amb agilitat i contundència sobre les causes i les aterridores conseqüències que aqueixos atacs impliquen a la seguretat, la salut, la integritat física i psíquica, la dignitat, i la vida personal i laboral de les dones.
 
A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA:
 
     Concentració, dilluns 25 a les 12 hores a les portes del rectorat
 
VALÈNCIA: MANIFESTACIÓ
 
    19.30 hores Manifestació convocada pel Moviment Feminista. El punt de trobada per anar amb la pancarta de CCOO PV, a la porta del Palau de Justícia.
 
 
 

CCOO convoca vaga general en educació el pròxim 8 de març de 2019

 

Des de CCOO donem suport i ens sumem als objectius i reivindicacions de la vaga general feminista, de 24 hores, perquè des de la nostra organització combatem, aquest 8M i sempre, la desigualtat, la discriminació, la precarietat i la violència contra les dones.
 
 
Combatem la desigualtat i la discriminació. Volem una educació laica, inclusiva i igualitària; la dignificació laboral de tasques i sectors; igualtat de reconeixement i paritat en la representació i polítiques de coresponsabilitat i conciliació.
  • Combatem la precarietat. Volem polítiques d'ocupació amb perspectiva de gènere (accés, atur, contractació, promoció); acabar amb la segregació ocupacional i laboral; una renda mínima garantida; igualtat retributiva i sistemes de protecció social igualitaris.
  • Combatem les violències contra les dones. És imperatiu acabar amb totes les manifestacions de la violència contra les dones, encara massa inserides en la societat, que suposen el major atac als drets humans i l'expressió més brutal de les situacions de discriminació.
I de manera especial, en aquest moment, combatem el rearmament misogin d'una ultradreta que qüestiona els drets de les dones, les polítiques de lluita contra la violència de gènere i els avanços en igualtat, amb greu risc d'involució.
 
 

 

En el treball, no silencies el teu orgull

 

28 de Juny. Dia Internacional de l’Orgull LGTB

 

CCOO  celebra el Dia Internacional del Orgull LGTB i anima a totes les persones que patisquen discriminació laboral per diversitat sexual o de gènere a denunciar aquesta situació.
 
"En el treball, no silencies el teu orgull". Sota aquest lema, CCOO anima tota la ciutadania a participar en les activitats, concentracions i manifestacions que tindran lloc amb motiu de la celebració del 28 de Juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBQI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, queer i intersexuals).
 
A València, la manifestació convocada el dia 28 pel Col·lectiu Lamda, començarà a les 19.30 a la plaça del Parterre.
 
Per a CCOO, les situacions de discriminació en el treball per a les persones LGTBQI són una realitat, però es pot canviar. De fet, en ocasions es produeix en el moment de l’accés al lloc de treball. El sindicat anima totes les persones que patisquen discriminació laboral per raons de diversitat sexual o de gènere perquè acudisquen als Serveis Jurídics del sindicat, o bé a la seua organització LGTB més propera, i denuncien. El silenci és còmplice de les discriminacions en els llocs de treball i CCOO desitja trencar aquest cercle perquè cap discriminació en els llocs de treball quede impune.
 
El sindicat vigilarà que la diversitat sexual i de gènere siga tinguda en consideració a l’hora de negociar convenis col·lectius en les empreses, de manera que es puguen incloure-hi clàusules específiques que impedisquen situacions discriminatòries. És responsabilitat dels departaments de personal en les empreses adoptar mesures per a construir entorns segurs i favorables per a la diversitat sexual i de gènere. CCOO també vetllarà perquè l’Informe Lunacek i les directives europees sobre igualtat de tractament en l’ocupació siguen una realitat.
 
 
 

 
Aprovat el III Pla d’Igualtat a la Universitat de València, que combatrà les asimetries entre homes i dones
 
El Consell de Govern va aprovar dimarts 16 d'abril per unanimitat el III Pla d'Igualtat de la Universitat de València, que compta amb 64 accions a desenvolupar en quatre anys (2019-2022). De la mateixa manera que els anteriors, té l'objectiu de garantir la igualtat real i efectiva entre dones i homes.
 
El document ha estat negociat per CCOO, CSIF, STE-PV i UGT en Mesa Negociadora, i havia obtingut l'informe favorable de la Comissió de Polítiques d'Igualtat de la Universitat.
 
 
 

 

 
L'objectiu d'aquesta nova campanya és que tant les víctimes com als seus entorns sàpiguen detectar les distintes manifestacions d'aquest tipus de violència i actuen.
 
La prevenció a través de la sensibilització constitueix una de les clavecins en la lluita contra la violència de gènere i en aquest marc d'acció es presenta aquesta campanya, en la qual es busca la complicitat de tota la societat per eradicar la violència contra les dones, informar les víctimes dels seus drets i dels instruments previstos per a la seua protecció, i aconseguir el rebuig social cap alsmaltratadores