Branca de coneixement: CIÈNCIES
Centre on s'imparteix: FACULTAT DE CIÈNCIES BIOLÒGIQUES
Web específica del grau: www.uv.es/graus/biotecnologia
Nombre de crèdits del títol: 240
Matèries formació bàsica: 60
Matèries obligatòries: 126
Matèries optatives: 30
Pràctiques externes: 12
Treball fi de grau: 12
Codi titulació: 1102
Tipus d'ensenyament: Presencial
Cursos: 4
Preu del crèdit per a estudiants estrangers No EEES no residents 26.01€
Preu del crèdit
[curs 2024-2025]: 17.34€
Professions regulades per a les quals capacita el títol: No procedeix
Llengües utilitzades al llarg del procés formatiu: ------
Nombre mínim de crèdits de matrícula per estudiant: 30 ECTS
President/a de la Comissió Acadèmica del Títol (CAT) Marcel·lí del Olmo Muñoz
Coordinador/a de la titulació Marcel·lí del Olmo Muñoz
Coordinador/a de pràctiques externes Carlos García Ferris
Coordinador/a de mobilitat Luis Martínez Gil
La biotecnologia és el conjunt de disciplines que té per objectiu l’estudi dels éssers vius o parts dels éssers vius per tal d’obtenir-ne béns i serveis utilitzant tècniques d’enginyeria genètica per a modificar i transferir gens d’un organisme a un altre. L’objectiu d’aquest títol és que l’estudiantat adquirisca les eines conceptuals, manuals i tècniques per a millorar processos industrials i desenvolupar-ne de nous basant-se en el coneixement i la millora de les transformacions dels éssers vius. Té amb aplicacions en diverses àrees com ara, la química, l’agricultura, la sanitat, etc.
El graduat o graduada en Biotecnologia utilitza la biologia per a millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant la tècnica, per tant cal que tinga interès per matèries científiques i tecnològiques. Aquest grau i el grau en Bioquímica i Ciències Biomèdiques tenen un elevat nivell de transversalitat (crèdits comuns). Comparteixen els 60 crèdits de formació bàsica i, a més, els titulats i titulades en Biotecnologia poden demanar el reconeixement d'un total de 148 crèdits per al grau en Bioquímica i Ciències Biomèdiques. El seu àmbit d'estudi està entre la biologia, la bioquímica i l'enginyeria química i té, a més, una gran repercussió en camps com la medicina, la farmacologia, la microbiologia, l'agricultura o la ciència dels aliments, entre altres.