UVSostenibilitat,UVSostenibilitatUniversitat de València,Universitat de València Logo del portal

Inaugurada l'exposició L'horta sota la Universitat de València.

  • 15 d’abril de 2024
Image de la noticia

El divendres 12 d'abril es va inaugurar l'exposició L'Horta sota la Universitat de València en la Facultat de Geografia en Història.

L'exposició oferix una mirada sobre quina i com era l'Horta de València que va existir durant segles sota els actuals espais físics de la Universitat de València. Un testimoni puntual però necessari sobre sobre el fet que València (i la seua Universitat) és Horta i l'Horta és València. Una invitació a reflexionar sobre què anem a fer sobre el que ens queda d'esta Horta.

L'acte va ser presentat per Manuel Lomas, degà de la Facultat de Geografia i Història, Pilar Serra, vicerectora de Sostenibilitat. Cooperació i Vida Saludable i Enric Guinot , director de la Càtedra de L'Horta i director de l'exposició, també va assistir una representació de la Fundació Las Naves copatrocinadora de la iniciativa. 

Enric Guniot  va agrair la col·laboració en el projecte de la Facultat, el vicerectorat i Las Naves i va desgranar la relació entre ciutat i horta i com la primera ha anat assentant-se sobre la segona, especialment el paisatge i la infraestructura d'horta que hi ha en els espais en els quals actualment s'erigixen els tres campus de la Universitat de València. 


L'exposició oferix imatges i plans de l'abans i després i permet descobrir que els campus de Tarongers, Blasco Ibáñez i Tarongers s'assenten  en el que era horta. 

Esta iniciativa, que estarà fins a mitjan maig en la Facultat d Geografia i Història, es mourà pels diferents campus i suposa una de les últimes accions de la Càtedra de l'Horta que s'extingix en poques setmanes. 
 

Imatges: