UVjobGeneral FoundationUniversitat de València Logo del portal

Les subvencions Pla GenT fomenten la formació i contractació de personal doctor i investigador de la Comunitat

  • UVjob
  • January 17th, 2020
Subvencions per a la formació i contractació de personal doctor i investigador en universitats públiques i centres d'investigació.
Subvencions per a la formació i contractació de personal doctor i investigador en universitats públiques i centres d'investigació.

La Generalitat Valenciana llança tres subvencions dirigides a la formació i contractació de personal doctor i investigador en universitats públiques i centres d'investigació de la Comunitat Valenciana. Aquestes ajudes estan incloses en el programa per al suport a persones investigadores amb talent (Pla GenT) i es poden sol·licitar fins al 31 de gener de 2020.

A través de FDEGENT, la Generalitat Valenciana concedeix ajudes per a la formació de doctors i doctores en empreses valencianes. Aquesta primera subvenció està destinada a la realització d'una tesi doctoral vinculada a un projecte d'investigació industrial o de desenvolupament experimental que es produïsca en una empresa valenciana.

La subvenció anual de cadascun dels contractes a temps complet serà de 16.800 euros per a finançar la retribució mínima del personal contractat. A més, es complementarà amb una ajuda per a la realització d'estades en entitats d'I+D+i i fins a 1.500 euros per persona investigadora per a finançar les despeses de matrícula en els ensenyaments de doctorat en una universitat pública valenciana.

Amb una duració de fins a quatre anys, podrà sol·licitar l'ajuda la persona que dirigisca la tesi del candidat que vaja a ser contractat per a desenvolupar la subvenció. Aquesta persona, a més, haurà de tindre el grau de doctor o doctora i comptar, amb aquesta categoria, amb una relació funcionarial o contractual amb el centre d'investigació. Entre altres requisits, el personal a contractar ha d'estar admés o preadmés en un programa de doctorat en una universitat de la Comunitat Valenciana.

Una altra de les subvencions va dirigida a la contractació de personal investigador doctor d'excel·lència per a desenvolupar un projecte I+D+i en la Comunitat Valenciana (CIDEGENT). Seran fins a huit ajudes per a la realització d'un projecte d'investigació a la frontera del coneixement. Podran sol·licitar-la els investigadors que no mantinguen vinculació amb cap universitat pública o centre d'investigació. L'entitat rebrà 70.000 euros anuals per a cadascun dels contractes a temps complet, destinats a finançar el salari i la quota empresarial de la Seguretat Social.

La tercera de les subvencions també s'inclou dins de CDEIGENT i està dirigida a la contractació de doctors i doctores amb experiència internacional. S'impulsarà la seua carrera investigadora amb huit subvencions com a màxim i l'ajuda anual ascendirà a 55.000 euros per a finançar també el salari i la quota empresarial.

Podran sol·licitar aquestes ajudes les persones investigadores doctores que no mantinguen vinculació amb cap universitat pública o centre d'investigació valencià. Entre els requisits, la persona sol·licitant haurà d'haver llegit la seua tesi doctoral com a molt fa cinc anys i haver realitzat una o diverses estades postdoctorals en centres d'investigació de prestigi internacional fora de la Comunitat Valenciana.

En aquestes dues últimes subvencions les ajudes es distribuiran per àrees temàtiques de l'Agència Estatal d'Investigació, segons les sol·licituds presentades, i tindran una duració de quatre anys prorrogables fins a dos anys més.