University of Valencia logo Logo Faculty of Chemistry Logo del portal

OLIMPÍADA DE QUÍMICA

Curs 2023-2024

L'Olimpíada Química té com a principals objectius estimular la creativitat, augmentar l'interés dels estudiants cap a l'estudi de la química, premiar l'esforç i l'excel·lència acadèmica i servir com a punt de trobada entre l'ensenyament secundari i la universitat.

L'Olimpíada té tres fases: la Local, la Nacional i la Internacional. En la fase Local, se selecciona als representants que poden assistir a la fase Nacional. La fase Local Comunitat Valenciana s'organitza per la Asociació de Químics de la Comunitat Valenciana juntament amb les cinc universitats públiques valencianes en col·laboració amb empreses i institucions públiques i privades interessades a col·laborar amb les finalitats de l'Olimpíada. La Fase Nacional de l'Olimpíada Espanyola de Química l'organitza la Reial Societat Espanyola de Química.

A València, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València organitzen una prova de preselecció en la qual se selecciona l'equip d'estudiants que podran participar en un seminari formatiu orientat a millorar la seua formació acadèmica.

 

Participants en la preselecció

A la preselecció poden inscriure's estudiants de centres d'ensenyament matriculats durant el curs 2023-2024 en l'assignatura de química de primer o segon de batxillerat. Els estudiants han de pertànyer a centres educatius de la província de València.

 

Organització

Facultat de Química de la Universitat de València i Universitat Politécnica de València

 

Colaboració

Delegació per a la Incorporació a la Universitat, Real Sociedad Española de Química, Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana

 

Coordinació

Juan José Borrás Almenar (juan.j.borras@uv.es)

 

A la xarxa

 

Agenda curs 2023-2024

 

INSCRIPCIÓ per a participar en la prova de preselecció, fins al 9 de novembre de 2023 a través de la web de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat (https://links.uv.es/h2DTU5v)

PROVA DE PRESELECCIÓ: 17 de novembre de 2023, a les 16:30 hores. Aulari interfacultatiu Campus de Burjassot (Camí del Cementiri, 20, Burjassot). Les aules es comunicaran oportunament.

PROVA DE FASE LOCAL: 1 de març 2024 a les 16.00 hores en un aula de la Facultat de Química de la Universitat de València. Es comunicarà oportunament l'aula. La Fase Local de l'Olimpíada es realitzarà de manera es realitzarà de manera simultània en totes les universitats públiques de la Comunitat Valenciana. Únicament es poden presentar els estudiants preseleccionats.

SEMINARI FORMATIU: del 1 de decembre 2023 al 31 de març 2023, de 12 de març de 2024,de 16 a 20 hores, 4 hores cada sessió. L'assistència al seminari no es obligatòria.

 

EDICIONS ANTERIORS:
Curs 2018/2019
Curs 2017/2018
Curs 2016/2017