Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Projecció del llargmetratge i debat sobre la regulació de la salut ambiental, a l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero.

 

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC), amb seu al Palau de Cerveró, projecta aquest dimecres 16 de gener, a les 17 hores, en la sala de conferències, el llargmetratge Erin Brockovich (Steven Soderbergh, EEUU., Color, 131 min., 2000) com a introducció al debat posterior sobre el rol dels profans i experts en la regulació de la salut ambiental. L'activitat s'emmarca en el cicle Atmosferes tòxiques: Salut ambiental i ocupacional en l’era industrial.

La pel·lícula tracta la història real de Erin Brockovich, una mare divorciada amb problemes per a trobar treball, la vida de la qual va canviar el dia que va patir un accident de cotxe. Després de perdre el juí, la dona va començar a treballar en el despatx del seu advocat i va ser arran de l'expedient d'un client quan decideix investigar un cas que li crida l'atenció. En aqueix moment, descobreix la relació directa entre les malalties del client i la seua família amb la contaminació de l'aigua, produïda aquesta per les perforacions d'una important companyia de gas i electricitat. Julia Roberts, actriu que interpreta a Erin Brockovich, va rebre l'any 2001 l'Óscar a la Millor Actriu, així com altres premis pel seu treball en aquest film.

La projecció serà presentada per Ximo Guillem Llobat, llicenciat en Bioquímica i en Biologia (UVEG), Màster en Comunicació Científica (Universitat Pompeu Fabra) i doctor per la Universitat de València (2008). La seua tesi doctoral es va centrar tant en l'estudi del procés d'industrialització que va experimentar l'àmbit de l'alimentació al voltant de 1900 com en les conseqüències que va tindre aquesta transformació sobre la seguretat alimentària.

Les seues línies de recerca actuals comprenen diverses aproximacions a l'estudi històric de la gestió de la seguretat alimentària en els segles XIX i XX. Entre aquestes aproximacions destaquen aquelles lligades a la circulació del coneixement, les biografies d'objectes i les microgeografies del coneixement. Concretament, desenvolupa aquestes línies de recerca centrant-se en els congressos i les comissions internacionals per a la repressió del frau alimentari, en la regulació de la sacarina i en els laboratoris químics municipals.

 

Data 16 de gener de 2013 de 17:00 a 20:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Sala de conferències de l'institut (Plaça Cisneros, 4. València)

 
Organitza

L'IHMC López Piñero (centre mixt de la Universitat de València i el CSIC).

 
difusion.ihmc@uv.es

 
Més informació