Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Estudis de les Dones Logo del portal

El Centre es constitueix el 21 de febrer de 2003 amb la finalitat d'impulsar i reforçar les recerques i els estudis de les dones i del gènere de la Comunitat Valenciana.

Centre de Coordinació dels Estudis de Gènere

La seua finalitat ha sigut aprofitar les sinergies existents en la recerca interdisciplinària sobre la situació de les dones i les desigualtats de gènere, que expliquen ja amb una important tradició en les universitats de la Comunitat Valenciana.

L'actual configuració dels organismes de recerca en cada universitat és molt diversa, des del més recent Seminari interdisciplinari d'Estudis de gènere de la Universitat Miguel Hernández, fins al ja consolidat Institut Universitari d'Estudis de la Dóna de la Universitat de València, es troben desenvolupant tasques d'investigació i docència de postgrau l'Institut Universitari de Recerca d'Estudis de Gènere de la Universitat d'Alacant, així com la Fundació Isonomía i l'Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere Purificació Escribano de la Universitat Jaume I de Castelló.

Els diversos centres d'investigació d'estudis de gènere actualment existents en quatre de les universitats de la Comunitat Valenciana han vingut mantenint reunions periòdiques des de juliol de 2002 amb la finalitat de promoure xarxes de recerca, unificar programes de docència en el tercer cicle així com per a la realització conjunta d'activitats de sensibilització dels estudis de gènere.

  • La primera activitat del Centre amb projecció pública va ser la fundació del Premi de Recerca "Presen Sáez de Descatllar", havent-se obtingut finançament de la Generalitat Valenciana.
  • Actualment es realitzen, amb caràcter anual, les "Jornades sobre els estudis de les dones i de gènere en les Universitats públiques de la Comunitat Valenciana".
  • Finalment destacar que una altra de les actuacions promogudes pel Centre de Coordinació ha sigut l'engegada dels programes oficials de postgrau, vertebrats entorn de les Polítiques d'Igualtat i dels estudis de gènere.