Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Participació Ciutadana i Paisatges Valencians Logo del portal

Les construccions en pedra seca, sistema constructiu tradicional del Mediterrani, ha sigut inscrit el 28 de novembre de 2018 per la UNESCO en la seua Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Per tal motiu, i pel convenciment que el patrimoni d'aquestes terres pot ser clau per al seu desenvolupament futur, el Centre FPA EC de l'Alt Palància en col·laboració amb el Centre per al Coneixement del Paisatge de Matet i la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatge Valencians. 

Aquest curs va dirigit a persones interessades en el medi ambient i el patrimoni, treballadors en atur, gestors d'allotjaments de turisme rural i administradors territorials locals.

El curs ha sigut dissenyat amb un caràcter eminentment pràctic i un total de 30 hores de duració. En aquest temps s'impartiran una sèrie de conceptes teòrics de contextualització sobre el paisatge i el patrimoni (aproximadament 25% de la seua duració), seguits de sessions pràctiques (75% del curs) en les quals s'inclouen eixides de camp, elaboració de quaderns de camp i utilització de les noves tecnologies.

Duració: Dies 27-28-30 de març. 4-6-9-11 d'abril 

Lloc: Centre FPA EC de l'Alt Palància-Segorbe (Segorbe)