Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Participació Ciutadana i Paisatges Valencians Logo del portal

Data: 5 i 6 d'octubre 
Lloc: Edifici Beatriz Civera. C/ Serpis, 29. 5a Planta. Universitat de València. 
Persona que ho imparteix: Miguel Lorenzo (fotògraf) 
Núm. de places disponibles: 30 (limitades)
Preu de l'activitat: Gratis 
Participants: Estudiants i titulats de qualsevol de les universitats públiques valencianes.

Objectiu: L'objectiu d'aquest taller és l'obtenció de coneixements, tant teòrics com pràctics, de fotografia del paisatge. 
Durant el taller (nivell iniciació-mig), es realitzaran sessions teòriques i pràctiques incloent eixida a l'exterior per a posar en pràctica l'aprés, a més d'una visualització i anàlisi de les fotografies obtingudes. 
Entre els continguts del curs destaquem dos temes fonamentals per a l'obtenció de bones fotografies de paisatge, l'estudi de la llum i la composició de la imatge, per això: 

  • Analitzarem els diferents tipus de llum i com influeixen en el resultat final de la presa, la temperatura de color, la utilització de filtres, etc.
  • Aprendrem a enquadrar i a ordenar els elements visuals de la imatge i a decidir les òptiques més adequades per a cada tipus de paisatge. A més, treballarem les diferents maneres de tret (prioritat d'obturació, prioritat d'obertura i manual). D'altra banda, coneixerem el treball dels grans fotògrafs per a entendre els fonaments de la Fotografia de Paisatge a través de la seua observació. 

És recomanable per a la realització del curs portar una càmera digital si pot ser rèflex, objectius i trípode.