Logo de la Universitat de València Logo Càtedra Participació Ciutadana i Paisatges Valencians Logo del portal

Curs sobre interpretació i divulgació del paisatge i el patrimoni rural com a recurs socioeconòmic sostenible

El curs el paisatge com a eina social és una activitat centrada en la interpretació i divulgació del paisatge i el patrimoni rural com a recurs socioeconòmic sostenible, a través del coneixement de les seues diferents dimensions. Per a això, i al llarg de la durada d'aquest curs, el públic assistent aprendrà a:

  • Familiaritzar-se amb tècniques de reconeixement i interpretació del paisatge.
  • Desenvolupar habilitats per a la divulgació del paisatge i el patrimoni i la seua utilització com a recurs socioeconòmic.
  • Utilitzar els paisatges locals‐comarcals com a espai de recursos i serveis que proveeix el paisatge i el patrimoni.
  • Utilització de les noves tecnologies (INTERNET, GPS, cartografia digital, xarxes socials).

L'activitat està oberta a aquelles persones interessades en patrimoni i medi ambient, treballadors en atur, administradors territorials locals i gestors d'allotjaments de turisme rural, amb l'objectiu que puguen dissenyar rutes per a oferir-li-les als visitants i turistes fent més atractiva la seua estada. 
El curs té un caràcter pràctic de 30 hores, en la qual el 25% de durada estaria centrat en la impartició d'una sèrie de conceptes teòrics de contextualització sobre el paisatge i el patrimoni; i el 75% restant, se centra en eixides de camp, elaboració de quaderns de camp i la utilització de noves tecnologies aplicades al territori-paisatge. 
Durada: Dies 16,17,23,28 i 30 d'abril. 5 i 7 de maig de 2018. 
Lloc: Centre d'Adults FPA de l'Alt Palància- Sogorb (Sogorb).