Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Conferència: “Ús de nous models per a l'estudi de trastorns psiquiàtrics i neurodegeneratius: Nanopartícules magnetoelèctriques & Rates transgèniques per al Trasportador de Dopamina”

  • 5 de març de 2024
cartell conferencia

El dimarts 12 de març a les 13.00 tindrà lloc en el Saló d'Actes la conferencia “Ús de nous models per a l'estudi de trastorns psiquiàtrics i neurodegeneratius: Nanopartícules magnetoelèctriques & Rates transgèniques per al Trasportador de Dopamina”, a càrrec del Marta Pardo, investigadora Ramón y Cajal actualment en la UV.

Resum de la conferència: Els tractaments actuals per a la salut mental (farmacologia, psicoteràpia i tècniques d'estimulació) tenen una certa efectivitat per a minimitzar alguns símptomes; no obstant això, encara existix una gran bretxa d'incertesa entre els models animals i els assajos en humans. Els efectes secundaris són la principal causa de la falta de compromís dels pacients a l'hora de prendre la medicació prescrita. Les meues línies d'investigació utilitzen enfocaments innovadors per a superar els problemes de la metodologia actual per al tractament de trastorns psiquiàtrics i neurodegeneratius. Propose models de comportament de rosegadors que podrien imitar millor la patologia humana, així com ferramentes innovadores per a l'estudi de malalties psiquiàtriques.

Bio: Doctora en Psicobiologia. Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Castelló (UJI) i actualment Ramon I Cajal en la Universitat de València. Després de la seua llicenciatura en 2007, inici el seu doctorat, aconseguint el titule de Doctora en 2012, obtenint el Premi Extraordinari de Doctorat, i traslladant-se a la Universitat de Miami fins a 2023.

La conferència està oberta a tot l'alumnat i professorat de la Facultat de Psicologia i Logopèdia i no requerix inscripció.