Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

José María Peiró, doctor ‘honoris causa’ per la Universitat d'Almeria

  • 4 de maig de 2024
Image de la noticia

El pròxim 7 de juny serà investit doctor ‘honoris causa’ per la Universidad de Almería el professor José María Peiró.

El professor Peiró és professor emèrit del departament de Psicologia Social de la Universitat de València, Catedràtic d'Universitat de Psicologia Social i va ser primer director, després de la seua creació, de l'Institut d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral de la Universitat de València (IDOCAL) de la Universitat de València.

En la seua dilatada trajectòria ha sigut president de l'EAWOP (European Association of Work and Organizational Psychology, 1995-97) i de la IAAP (International Association of Applied Psychology, 2011-2014), director del Departament de Psicologia Social i degà de la Facultat de Psicologia de la Universitat de València. És acadèmic de número de la Academia de Psicología de España.

Esta investidura com a doctor ‘honoris causa’ se suma a altres investidures prèvies ja que va ser nomenat doctor ‘honoris causa’ per la Universitat Methodista de Sao Paulo en 2010, la Universitat Miguel Hernández d'Elx en 2017, la Universitat de Maastricht en 2020 i la Universitat de Coïmbra en 2023.

A més, ha rebut reconeixements nacionals i internacionals com el Premi Aristóteles de la Federació Europea d'Associacions de Psicologia (Milan, 2015), el Distinguished Teaching Award de la Society for Industrial and Organizational Psychology (2022), el Machiko Fokuhara Award Excellence in International Research and Service de l'International Council of Psychology (2013), l'EAWOP Life Time Achievement Award (2013), el Certificat d'Honor de la IAPP (2018) el Premi "José Luis Pinillos" de Psicòleg de l'Any de la Psicofundación (2016) i el Premi d'investigació del Consell Econòmic i Social d'Espanya (2017). És Honorary Fellowship de la Society for Industrial and Organizational Psychology d'USA (2009) i de l'European Academy of Occupational Health Psychology (2001).