BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Acords transformatius per a la transició cap a l'accés obert

  • 19 de juliol de 2021
Investigació
Investigació

Els acords transformatius són nous contractes negociats entre biblioteques o consorcis i els editors que transformen el model actual de negoci de la publicació de revistes acadèmiques. Es caracteritzen per usar els diners tradicionalment destinats a les subscripcions (pagar per llegir) a un nou model que a més de pagar per llegir, inclou el preu de publicar en accés obert.

La Universitat de València ofereix als seus investigadors i investigadores la possibilitat de publicar a revistes indexades a JCR i SJR, ben posicionades, sense haver d’abonar taxes APC.

L’acord signat per CRUE-CSIC amb diversos grups editorials “transforma” les condicions dels contractes, i amb un únic pagament oferit per les universitats es cobreixen subscripcions i taxes APC. D’aquesta manera, el personal investigador pot triar entre moltes revistes amb bons indicis de qualitat i pot publicar amb un 100% de descompte.

Les condicions concretes dels diferents acords, així com els indicis de qualitat de les revistes afectades, es poden consultar al Portal de Suport a la Investigació del Servei de Biblioteques i Documentació.