BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

La Biblioteca Històrica organitza la Lectura continuada del Tirant lo Blanc

  • 31 d’octubre de 2023
Tornem al Tirant
Tornem al Tirant

El dia 21 de novembre, amb motiu del Dia del Llibre Valencià, la Biblioteca Històrica organitza una Lectura continuada del Tirant lo Blanc oberta a tot el públic.

L’any 2000, la Generalitat Valenciana va instituir el 20 de novembre com el Dia del Llibre Valencià. Eixe mateix dia, però en 1490, va eixir de la premsa de Nicolau Spindeler la primera edició de l’obra del valencià Joanot Martorell Tirant lo Blanc, segons consta al colofó.

Aquest llibre de cavalleries, obra emblemàtica del segle d’or de la literatura valenciana, que fou salvat de la foguera en el Quixot, està considerat com l’inici de la novel·la europea moderna i constitueix la major aportació valenciana a la literatura universal. Narra les aventures d'armes i d'amor del seu protagonista, Tirant, un heroi que aconsegueix alliberar Constantinoble del poder turc, i un cavaller més humà que d’altres cavallers, que sofreix per l’amor de Carmesina.

La seua trama, variada i rica en registres (des del to greu fins a l'humor, des de la crueltat fins al sensualisme), la fan una lectura plaent i divertida, que ha resistit el pas del temps.

Per a celebrar el Dia del Llibre Valencià, la Biblioteca Històrica ha organitzat la lectura continuada d’aquesta magnífica obra que tindrà lloc en la sala Duc de Calàbria, des de les 10:00h del matí fins a les 20:00h. Per participar, telefoneu a la biblioteca i demaneu la vostra hora de lectura. Rebreu un correu amb el vostre fragment. El telèfon de contacte és el 961625586. Animeu-vos a participar al Dia del Llibre Valencià.