BibliotequesUVUniversitat de València Logo del portal

  • Estudiants

Exposició virtual: La Cartografía en la Guerra Civil Española

  • 11 d’octubre de 2017
Cartell exposició

L’exposició virtual “La Cartografía en la Guerra Civil Española. Colección de la Universitat de València” inaugura una nova línea en la difusió del patrimoni bibliogràfic i documental de la universitat digitalitzat en RODERIC. La seua finalitat és, a més de mostrar les diferents col·leccions o les diverses temàtiques dels nostres fons, aportar informació afegida que permeta explicar-los i entendre-los, facilitant així la seua interpretació i aprofitament, tant per part d’investigadors i especialistes com de tota la societat.

Aquesta primera exposició mostra la col·lecció de mapes de la Guerra Civil de 1936-1939 de la Cartoteca de la Universitat de València. El nostre fons constitueix una bona mostra d’aquest material, tant per la seua quantitat –més de dues-centes peces- com per la seua qualitat i per les zones geogràfiques que abasten. Les sales de l’exposició mostren els diferents tipus de mapes, tant republicans com franquistes, la seua producció i el seu ús, a més de mostrar alguns dels llocs més emblemàtics del conflicte. La darrera part estudia, a partir dels segells i altres empremtes d’ús, a quines unitats militars van pertànyer i el destí dels mapes de la guerra una vegada acabada aquesta.

L’exposició ha estat realitzada pel personal de la Cartoteca, l’encarregada de la recopilació, tractament i difusió de les col·leccions cartogràfiques de la Universitat de València.

Llista d'enllaços: