Logo de la Universitat de València Logo Servei de Llengües i Política Lingüística Logo del portal

AVÍS

 • Consulteu ací les novetats en el programa, estructura i criteris de correcció de les proves que inclou la convocatòria de gener respecte de convocatòries anteriors.
 • S'ha publicat la llista de persones admeses a la convocatòria de gener.

El Servei de Llengües i Política Lingüística organitza exàmens de certificació oficial de valencià (CIEACOVA) dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, en col·laboració amb altres universitats valencianes.
Feu clic per desplegar la informació

Qui s’hi pot matricular

S'hi poden matricular únicament els membres de la comunitat universitària en actiu o les persones inscrites en un curs de valencià del Centre d’Idiomes en el moment de formalitzar la matrícula. Posseir una adreça electrònica amb domini @alumni.uv.es o formar part del col·lectiu Alumni NO dona dret a inscriure-s'hi a les persones que no complisquen els requisits esmentats adés.

A més, per a inscriure's a les proves de gener de 2022 cal haver fet 18 anys abans del 13 de gener de 2022.


Preu

La matrícula té un preu que es revisa anualment i que dona dret a la participació en una única convocatòria (28€ en la de 2022). El PDI, PIF i PAS de la Universitat de València pot demanar l'ajuda a proves d'acreditació.

En els casos previstos per la legislació vigent és possible obtenir una reducció o exempció de pagament de les taxes pel procediment que s'explicarà en cada convocatòria.


Validesa

Els certificats de la CIEACOVA són equivalents als de la Generalitat Valenciana (Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià) i de les escoles oficials d'idiomes i a altres certificacions oficials de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Andorra, l’Institut Ramon Llull, la Universitat de les Illes Balears i les universitats catalanes.

Consulteu les certificacions de valencià que reconeix la Universitat de València.


Matrícula i admissió

La Universitat de València convoca proves de valencià dels nivells A2 (Bàsic), B1 (Elemental), B2 (Intermedi), C1 (Suficiència) i C2 (Superior) en el marc de la convocatòria de la CIEACOVA de gener 2022.

El termini d’inscripció ha finalitzat. TANCAT

S'ha publicat la llista de persones admeses a la convocatòria de gener. Us recomanem que comproveu que hi apareix el vostre nom si us hi heu matriculat:

Feu clic i llegiu la convocatòria si voleu més informació sobre les proves:


Calendari
PROVA ORAL
DATA NIVELL
13 de gener
A partir 16 h
B1 (Elemental)
15 de gener
A partir 9 h
C1 (Suficiència)
17 de gener
A partir 16 h
C2 (Superior)
18 de gener
A partir 16 h
A2 (Bàsic)
B2 (Intermedi)
C2 (Superior)
PROVA ESCRITA
DATA NIVELL
21 de gener
A partir 16 h
B1 (Elemental)
C1 (Suficiència)
24 de gener
A partir 16 h
A2 (Bàsic)
B2 (Intermedi)
C2 (Superior)

Estructura i continguts

Entreu al web de la CIEACOVA o feu clic en el nivell si voleu més informació sobre les proves, consultar l'estructura i els continguts, els models de prova i els criteris de correcció:

Consulteu ací les novetats en el programa, estructura i criteris de correcció de les proves que inclou la convocatòria de gener respecte de convocatòries anteriors.


Més informació

Consulteu la convocatòria de les proves per a obtenir informació sobre: 

 • Inscripció: exempció de taxes i procediment
 • Adaptacions d’examen i exempcions a l’ús de la mascareta
 • Publicació de la llista de persones admeses
 • Realització de les proves
 • Publicació de notes
 • Vista de la prova i reclamació
 • Certificats: obtenció i validesa

Obtenció dels certificats

La Universitat de València expedeix els certificats digitals de la CIEACOVA amb codi de verificació segur i validesa plena. Es podran obtenir a partir del 23 de febrer seguint aquest procediment:

 1. Cliqueu ací i identifiqueu-vos amb l’usuari de la Universitat per a accedir al formulari de sol·licitud.
  • L'alumnat dels cursos de valencià del Centre d'Idiomes sense vinculació amb la UV s'ha d'identificar amb certificat digital.
 2. Empleneu el formulari i en la pestanya "Selecció de certificat" trieu CCID (Certificats de coneixement d’idiomes).
 3. En el camp "Certificat", trieu el certificat que voleu sol·licitar.
 4. IMPORTANT: en la pestanya "Acabar", accepteu les notificacions telemàtiques. Altrament no es generarà el certificat de manera automàtica.
 5. Feu clic sobre el botó "Finalitzar i anar al meu lloc personal".
 6. Aneu a "Historial d’expedients".
 7. En la sol·licitud corresponent al certificat, cliqueu en la icona del sobre amb una fletxa verda que apareix en la columna "Resol".