Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Sol·licitar taller

 

 

Objectiu: avaluar la presència dels microorganismes al nostre cos i a l’entorn.

El taller pràctic consta de tres activitats:
1)    cerca de microorganismes en diferents parts del cos, especialment a les mans
2)    detecció de la presència de microorganismes en la nostra roba o les nostres sabates
3)    aïllament de microorganismes presents en l’aire així com en diferents superfícies i ubicacions de l’escola.


Abans de dur a terme la pràctica, s'enviarà un dossier al centre perquè siga distribuït a l'alumnant que farà el taller. El primer dia hi haurà una breu projecció en PowerPoint per presentar l’activitat i explicar la manera en què es desenvoluparan els experiments. Posteriorment, tindran lloc les activitats, algunes de manera individual i unes altres per parelles.

 

Públic al qual va dirigit:  Adaptable a diferents nivells des de 5è de primària fins a 1r de Batxillerat
Nombre màxim d'assistents:  20
Lloc on es realitza:  Al centre educatiu, es requereix un ordinador i un projector a l'aula
Durada  1h 30 m - Aquest taller s'impartirà en 2 dies (en el primer es prendran diferents mostres i en el segon se n'analitzaran els resultats) 

 

L'activitat s'inicia amb una presentació en pantalla de 15-20 minuts. Els punts clau del taller són a) verificar que la presència de microorganismes al nostre entorn és ubiqua i b) reforçar la necessitat de rentar-se les mans com a mètode bàsic per disminuir la transmissió de malalties infeccioses.

 

 

 

Breu CV

Sergi Maicas Prieto va nàixer a Castelló de la Plana el 1969. Es va doctorar en Microbiologia per la Universitat de València el 1998, amb estades breus a la Universitat de Bath i a l’Institut d’Investigacions Citològiques de València. Posteriorment es va incorporar com a postdoctoral a l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (CSIC). Des de l’any 2002 fins al 2010 va compatibilitzar la dedicació en l’empresa privada (sector biotecnològic) amb la docència en la Universitat Cardenal Herrera-CEU i la Universitat de València. Les seues línies d’investigació se centren en dues àrees, la microbiota del vi i les infeccions causades pel fong Candida.

Actualment és professor del Departament de Microbiologia i Ecologia, i Director del Màster en Investigació en Biologia Molecular, Cel·lular i Genètica de la Universitat de València. Des de 2011 participa activament en el grup de Docència i Difusió de la Microbiologia de la Societat Espanyola de Microbiologia (DDM-SEM) i és, a més, membre del grup de Community Manager de les seues xarxes socials. Coordina diferents projectes d’innovació educativa en àrees relacionades amb la microbiologia i la biologia molecular.

 

Més informació

 

Xarxes socials

  • @sergi maicas
  • @SWIValencia
  • @moocbm
  • @BiologiquesUV
  • @CdCienciaUV
  • @MednightGTS

 

  • Instagram: @maicasprieto

 

Sol·licitar taller

 

Aquesta activitat compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.