Prostitució i capitalisme global, debat amb Rosa Cobo

Rosa Cobo, professora de Sociologia del Gènere i directora del Centre d'Estudis de Gènere i Feministes de la Universitat de la Corunya ens visitarà el proper 28 de setembre, per oferir una conferència a propòsit de la recent edició del llibre "la prostitución en el corazón del capitalismo". L'acte està programat a partir de les 18.30 hores en La Nau Centre Cultural.

L'acte s'emmarca amb dues dates importants d'aquest mes de setembre. El dia 23 "Dia Internacional contra l'explotació sexual i la trata de persones" i el dia 28, "Dia internacional per la despenalització del avortament".

Rosa Cobo ens vindrà a contar entre altres coses que la prostitució ha experimentat canvis profunds en les últimes dècades. Ara ens trobem davant una indústria global, interconnectada, amb una manera de funcionament similar al de les grans corporacions capitalistes, un volum de beneficis anual molt major que el de diverses multinacionals juntes i amb un peu en l'economia il·lícita i un altre en la lícita. La prostitució del segle XXI és la fusió entre els interessos patriarcals i els interesses capitalistes amb un procés creixent de mercantilización dels cossos i de la sexualitat de milions de dones a tot el món, que són expulsades dels països perifèrics i portades als països centrals perquè homes de totes les classes socials accedisquen sexualment als seus cossos en una operació de colonialisme sexual.

 

Data 28 de setembre de 2017 de 18:30 a 21:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Aula Magna. Centre Cultural La Nau

 
Organitza

Unitat d'Igualtat.

 

Contacta igualtat@uv.es

 
Més informació