• Agenda mòbil UV

La Universitat de València i els seus entorns: La Font Roja i la Serra Mariola

Període de l'esdeveniment:
  • De 22 de febrer de 2013 a 11 de març de 2013. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 17:00 a 20:30.
  • De 22 de febrer de 2013 a 11 de març de 2013. Dissabte de 10:00 a 13:30.
 

Lloc de realització: Llotja Sant Jordi, Plaça d'Espanya, 1. Alcoi

 
Descripció:

El pròxim 22 de febrer l'exposició itinerant del Carrascal de la Font Roja i la Serra de Mariola inicien la seua marxa a Alcoi. La Llotja de Sant Jordi albergarà aquesta mostra fins al dia 11 de març. L'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, inauguraran l'exposició, acompanyats per Emilio Aura, professor del departament de Prehistòria i Arqueologia i comissari de l'exposició, i per Joan Carles Membrado, cap d'iniciatives del vicerectorat i coordinador de l'exposició.

El Carrascal de la Font Roja, localitzat al nord de la província d'Alacant, constitueix una representació excel·lent del bosc mixt mediterrani, que ocupa 2.298 ha declarades com a Parc Natural l'any 1987. La Serra de Mariola figura com a Parc Natural des de 2002 gràcies a la seua singularitat i als valors ecològics i patrimonials que contribueixen al fet que siga un dels territoris més arrelats en la cultura popular valenciana.

L'exposició, elaborada per la Universitat de València a través de la labor de l'equip tècnic del Vicerectorat, constitueix una obra coral de caràcter multidisciplinari, que comprèn els aspectes que defineixen la Font Roja i la Serra de Mariola, alhora que analitza els seus valors botànics, faunístics, paisatgístics, agronómicos, històric-culturals, socioeconòmics, etc. En la confecció dels 27 panells han col·laborat docents i investigadors de nombrosos departaments de la Universitat, així com experts del Museu Valencià d'Etnologia i del Museu Arqueològic Municipal d'Alcoi o tècnics dels Parcs Naturals i de la Generalitat Valenciana. Especialistes tots ells que han treballat conjuntament amb l'objectiu de cohesionar temàtiques dispars en una exposició molt completa que no descura ni un sol detall d'aquest espai emblemàtic.

 
Organitza:

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. Col.labora: Ajuntament d'Alcoi.

 

Contacta: vicerec.participacio.projeccio@uv.es ; unitatsuport@uv.es

 
Més informació:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies