Noves mesures COVID

  • Gabinet de la Rectora
  • 20 de gener de 2021
Cafeteria buida
Imatge de recurs no corresponent a la Universitat de València

La Universitat de València aplica les mesures contingudes en la Resolució de 19 de gener de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que seran efectives des d’aquest dijous. Així ho ha informat l’equip gerencial al Comité de Seguretat i Salut de la Universitat reunit aquest dimecres al rectorat.

Després de la reunió interdepartamental del govern valencià realitzada el passat dimarts 18 de gener, el president de la Generalitat anuncià un conjunt de mesures que s’han materialitzat en la Resolució de 19 de gener de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, publicada hui al Diari Oficial de la Generalitat, i que es faran efectives aquest dijous 21 de gener.

Pot consultar la Resolució de la Conselleria al DOGV seguint aquest enllaç: https://links.uv.es/535NV53

Aquestes mesures suposen, en l’àmbit de l’activitat universitària:

  • El tancament de les instal·lacions esportives. Pot consultar més informació ací: https://links.uv.es/PjBw0ok 
  • El tancament de les cafeteries o bé la limitació de la seua activitat a les excepcions recollides en la Resolució de la Conselleria, és a dir, limitat al servei exclusiu per al personal i l'estudiantat de la UV. En tot cas, es garantitza el servei de cafeteria del Col·legi Major Rector Peset limitat a les persones residents. De moment està confirmada l’obertura de les cafeteries de: Campus de Burjassot, Parc Científic, Facultat de Farmàcia, Facultat d’Economia, Aulari Nord del Campus de Tarongers.
  • La reducció de l’aforament en les zones comunes de les residències universitàries al 30%.
  • La prohibició de visites a les residències i col·legis majors universitaris.

La resta de serveis universitaris continuaran funcionant en els termes i protocols establerts fins el moment i acordats amb les autoritats de la Generalitat competents en matèria d’universitats, transports i sanitat i salut pública.

Així s’ha informat aquest dimecres, per part de l’equip gerencial, al Comité de Seguretat i Salut de la Universitat de València.

En aquesta reunió s’han presentat noves mesures de prevenció en procés d’implantació, entre les quals destaca la decisió de subministrar mascaretes FFP2 al personal docent i investigador amb activitat docent presencial i la implantació de mesures addicionals en espais amb escassa ventilació natural i/o mecànica, com ara la instal·lació d’instruments de mesura de qualitat de l’aire i purificadors.

Per tal d’ajustar-se a possibles aplicacions de la demanda de la Generalitat al govern d’Espanya de restriccions de mobilitat i confinament domiciliari nocturn (toc de queda) a les 20h, el Sistema Universitari Públic Valencià ha acordat amb la conselleria competent en universitats la finalització dels exàmens a les 19h, una acció que es farà efectiva a partir del proper dilluns 25 de gener.

En la seua intervenció del passat dimarts, el president de la Generalitat va incidir en el manteniment a les universitats de les mesures previstes en els seus plans de contingència i va valorar la seguretat de les proves d’avaluació presencials.